Druk op Cocu neemt weer toe na afgang in Zagreb

Reacties

Het Fenerbahçe van trainer Phillip Cocu heeft donderdagavond een nieuwe klap te verwerken gekregen. De Turkse club ging in de eerste groepswedstrijd van de Europa League hard onderuit bij Dinamo Zagreb: 4-1.

Druk op Cocu neemt weer toe na afgang in Zagreb

Cocu stond al flink onder druk in Turkije vanwege de slechte start in de competitie en het mislopen van Champions League-voetbal. De zege op Konyaspor (0-1) van afgelopen zondag gaf de Nederlandse trainer weer wat lucht, maar tegen Zagreb liep het voor Cocu opnieuw uit op een teleurstelling.

Na een kwartier lag de bal er al in voor de Kroaten. Toni Sunjic schoot de bal in de verre hoek na een korte corner. Mario Gavranovic zorgde voor de assist en was tien minuten later ook de aangever bij de 2-0 van Izet Hajrovic, die alle ruimte kreeg van de Turkse defensie en ongestoord raak schoot.

In de tweede helft kreeg Fenerbahçe even hoop op een ommekeer toen Roman Neustädter trefzeker was uit een corner van Mehmet Topal, maar een gelijkmaker zat er niet in. De avond werd juist nog pijnlijker voor Cocu en zijn ploeg, want Hajrovic maakte er na defensief geklungel 3-1 van. Twee Fener-verdedigers liepen kort daarvoor tegen elkaar op en grepen ook bij de vierde Kroatische treffer onvoldoende in. Petar Stojanovic gaf voor vanaf de rechterflank, Dani Olmo schoot raak en bepaalde de eindstand op 4-1.

Fenerbahçe neemt het in Groep D van de Europa League ook nog op tegen Anderlecht en Spartak Trnava. Komende maandag staat in de Süper Lig de stadsderby tegen Besiktas op het programma.

'Cocu begint er met de week tragischer uit te zien'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.