Weggedragen Batshuayi staat voor race tegen de klok

Reacties

Borussia Dortmund verwacht Michy Batshuayi dit seizoen niet meer te kunnen inzetten. De huurling van Chelsea, die zondag tegen Schalke 04 een enkelblessure opliep, mag wel hoop blijven houden op deelname aan het WK.

Weggedragen Batshuayi staat voor race tegen de klok

Batshuayi raakte in de slotfase van de met 2-0 verloren Kohlenpott-derby met Schalke geblesseerd en werd per brancard (en in tranen) van het veld gedragen. Direct werd er gespeculeerd over een zware enkelkwetsuur, waardoor de Belg het WK van aankomende zomer zou moeten vergeten. In een kort statement maakt Dortmund maandag echter bekend dat voor Batshuayi dit toernooi nog 'binnen de mogelijkheden' ligt.

In de laatste vier competitieduels van dit seizoen denkt Dortmund niet meer over Batshuayi te kunnen beschikken. De kans is daarom groot dat de spits zijn laatste wedstrijd voor de huidige nummer vier van de Bundesliga reeds gespeeld heeft: Batshuayi is zonder optie tot koop gehuurd van Chelsea en keert in de zomer dus in principe terug naar Londen. Voor Dortmund kwam de spits sinds begin februari tot veertien officiële wedstrijden, waarin hij negen keer scoorde.

Op Twitter heeft Batshuayi reeds gereageerd op het nieuws: 'Het is voor nu geen goed nieuws, mijn seizoen is waarschijnlijk voorbij', schrijft de spits. 'Ik ben daardoor niet in staat om Borussia Dortmund terug te betalen voor het vertrouwen… Bedankt voor de liefde die ik sinds gisteren heb mogen ontvangen. Ik wens mijn ploeggenoten het beste voor de laatste wedstrijden. Zie jullie snel!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.