Borussia Mönchengladbach blijft uitstekend presteren in de Bundesliga. Aan de hand van spits Alassane Pléa was de ploeg van trainer Dieter Hecking zaterdag te sterk voor het Werder Bremen van Davy Klaassen. Jean-Paul Boëtius liet zich gelden bij FSV Mainz 05.

Werder Bremen
1 - 3
Borussia Mönchengladbach

In een wedstrijd die in de eerste helft lang gelijk op ging, maakte Pléa het verschil voor Gladbach. De Franse aanvaller pikte de bal op na een afgeslagen schot, trok aan de rechterflank naar binnen en rondde keurig af. De van OGC Nice overgekomen spits toonde zich vervolgens kort na rust een echte afmaker. Eerst schoot Pléa raak uit een lage corner van Thorgan Hazard en vier minuten later was hij het eindstation toen Oscar Wendt de pass gaf: 0-3. Pléa klom door de hattrick naar de eerste plek op de topscorerslijst van de Bundesliga.

Het duurde lang voordat Bremen iets terug deed. Middenvelder Nuri Sahin schoot aan de rand van het zestienmetergebied raak en Ludwig Augustinsson verzorgde de assist. Werder drong vervolgens aan en raakte via Theodor Gebre Selassie de lat, terwijl Hazard zich aan de andere kant ontworstelde aan de defensie van Werder en net naast schoot. Pléa had daarna nog zijn vierde goal kunnen maken na een fout van Klaassen, maar het bleef bij 1-3.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 3
FSV Mainz 05

Boëtius begint zijn draai steeds meer te vinden bij FSV Mainz 05 en had een aandeel in de zege op SC Freiburg. De bezoekers kenden een droomstart. Jean-Philippe Gbamin schoot al na zes minuten van grote afstand raak, waarna het twaalf minuten later al 0-2 werd. Boëtius bracht een afgeslagen voorzet opnieuw het strafschopgebied van Freiburg in en Jean-Philippe Mateta kopte raak.

Freiburg bracht de spanning in de tweede helft nog wel even terug. Invaller Roland Sallai benutte een rebound na een fraaie aanval van de thuisploeg. Drie minuten later zorgde Mainz echter al voor 1-3. De defensie van Freiburg kreeg de bal niet weg en toen Karim Onisiwo de bal voor zijn voeten kreeg, besliste hij de wedstrijd.

Fortuna Düsseldorf
4 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

De rode kaart van Hertha BSC-verdediger Maximilian Mittelstadt was het kantelpunt in de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. De linksback kreeg nog voor de rust zijn tweede gele kaart, waardoor de ploeg uit de hoofdstad met tien kwam te staan. Karim Rekik en Javairô Dilrosun startten bij Hertha, terwijl Derrick Luckassen al na 25 minuten de geblesseerde Niklas Stark verving.

Tot de rode kaart was Düsseldorf al wel de betere partij, maar kort na rust haalde de thuisploeg pas de trekker over tegen de tien van Hertha. Takashi Usami vuurde de bal op aangeven van Niko Giesselmann snoeihard in het doel: 1-0. Rouwen Hennings maakte niet veel later de tweede goal van de middag door een pass van Matthias Zimmermann het laatste zetje te geven.

Na de 3-0 van invaller Benito Raman zorgde Davie Selke voor de eretreffer van Hertha, maar Raman had nog meer kruit in het vat zitten. In de tweede minuut van de extra tijd zorgde hij ook voor 4-1. Een bevrijdende zege voor Düsseldorf, dat pas vijf punten had verzameld.

1899 Hoffenheim
2 - 1
FC Augsburg
FC Augsburg

1899 Hoffenheim, waar Joshua Brenet op de bank begon en Justin Hoogma ontbrak, kon niet lang genieten van de voorsprong tegen FC Augsburg. Andrej Kramaric rondde na 65 minuten af door een pass van Joelinton te verzilveren, maar vijf minuten later stond het al gelijk. Alfred Finnbogason scoorde als een echte spits na een afgemeten pass van Marco Richter en zette de bezoekers, waar Jeffrey Gouweleeuw startte, op gelijke hoogte. Uiteindelijk zorgde Arsenal-huurling Reiss Nelsen, al eerder het reddende engeltje van Hoffenheim, als invaller voor de winnende treffer. Brenet viel daarna nog enkele minuten in voor Kramaric.

1. FC Nürnberg
0 - 2
VfB Stuttgart

Lang leek de degradatiekraker tussen 1. FC Nürnberg en VfB Stuttgart zonder goals te eindigen, maar twintig minuten voor het einde sloegen de bezoekers toch toe. Timo Baumgartl nam de bal vol op de slof nadat deze uit een corner werd weggekopt. Virgil Misidjan en zijn ploeggenoten bij Nürnberg hadden daar niet van terug. Sterker nog: invaller Erik Thommy deed er in de slotfase met zijn 0-2 nog een schepje bovenop.