Sébastien Haller: van gokje naar goudmijn van Eintracht Frankfurt

Reacties

Alles wijst erop dat Sébastien Haller toe is aan de volgende stap. Eintracht Frankfurt floreert in de Bundesliga mede dankzij de Fransman en zijn ploeggenoten Luka Jovic en Ante Rebic. Zondag vervolgt Haller de jacht op doelpunten als Schalke 04 op bezoek komt (aftrap 18.00 uur).

Sébastien Haller: van gokje naar goudmijn van Eintracht Frankfurt

In Duitsland ging het lang over gearriveerde sterkhouders als Marco Reus, Roberto Lewandowski en Timo Werner, maar de naam van Haller valt steeds vaker. Hij is tot nu toe een van de verrassingen van dit Bundesliga-seizoen door niet alleen als afmaker, maar ook als aangever en bliksenafleider te fungeren bij Frankfurt. Op steeds meer lijstjes prijkt de naam van de Fransman bovenin tussen de bekende Bundesliga-sterren.

Nog niet zo lang geleden was Haller nog een gok waar Eintracht Frankfurt zeven miljoen voor betaalde aan FC Utrecht, een recordbedrag voor de Duitse club. De spits had zich in de Eredivisie weliswaar dubbel en dwars bewezen, maar was hij de recordsom die Frankfurt betaalde wel waard? Inmiddels is het antwoord heel duidelijk.

Onder trainer Niko Kovac, nu de grote man bij Bayern München, kende Frankfurt vorig seizoen sportief succes met een achtste plaats en de winst van de DFB-Pokal door Bayern in de finale te verslaan. Met negen goals en vier assists was het voor Haller geen dramatisch eerste jaar in de Bundesliga, maar duidelijk was ook dat er meer in zat. Dat laat de Fransman tot nu toe goed zien. Zijn goal van vorige week tegen VfB Stuttgart was al zijn zevende in tien Bundesliga-duels. Haller leverde ook vijf assists, waardoor hij tot nu toe de speler is die bij de meeste doelpunten betrokken is geweest.

Duitse media zijn niet alleen onder de indruk van de afwerkende kwaliteiten van Haller, maar ook van zijn kracht. De 1 meter 90 lange aanvaller wint meer dan de helft van zijn duels en volgens Frankfurt-icoon Karl-Heinz Körbel zijn sommige tegenstanders zelfs bang om tegenover Haller te staan. 'Zelfs een bulldozer krijgt hem niet omver', zei Kovac in zijn tijd bij Frankfurt treffend.

Dankzij zijn kracht is Haller uitstekend in staat om zijn ploeggenoten in stelling te brengen en niet de pure afmaker te zijn bij Frankfurt. Samen met Jovic en achter hen Rebic vormt Haller een zeer gevaarlijke aanvalslinie. Jovic staat zelfs samen met Haller, Paco Alcácer en Thorgan Hazard bovenaan de topscorerslijst van de Bundesliga met zeven doelpunten.

Met zijn statistieken en zijn nog jonge leeftijd van 24 jaar is Haller een interessante optie voor clubs van een hoger niveau. In de media worden Newcastle United, Borussia Dortmund en Olympique Lyon al aan de spits gelinkt en het prijskaartje zou tussen de 25 en 30 miljoen liggen. Haller is nog niet zo bezig met een transfer. 'Als ik zo doorga, zullen clubs zich gaan melden. Maar ik wil het seizoen graag hier afmaken en zo goed mogelijk presteren. Daarna zie ik wel wat er gebeurt.'

Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
3 - 0
Schalke 04
Schalke 04
Samenvatting: VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.