Dilrosun debuteert in Oranje-selectie, Vormer ontbreekt

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft vrijdag zijn selectie bekendgemaakt voor de Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk (16 november) en Duitsland (19 november).

Dilrosun debuteert in Oranje-selectie, Vormer ontbreekt

De selectie herbergt met Bundesliga-revelatie Javairô Dilrosun één debutant. Na de vorige interlandperiode, waarin Oranje afrekende met Duitsland in de Nations League en gelijkspeelde tegen België in vriendschappelijk verband, was er weinig aanleiding om veel mutaties door te voeren. Met vijf spelers is PSV de hofleverancier voor de laatste interlands van 2018. Ajax wordt vertegenwoordigd voor vier spelers.

Dilrosun komt uit voor Hertha BSC, dat hem afgelopen zomer overnam van Manchester City. Hij kan de elfde debutant worden onder Koeman. Arnaut Danjuma Groeneveld maakt geen deel uit van de selectie, de buitenspeler van Club Brugge kampt met een blessure en miste midweeks nog het Champions League-duel met AS Monaco.

'Dilrosun is bij Hertha van talent getransformeerd tot moderne aanvaller'

Ten opzichte van de voorselectie ontbreken Justin Bijlow, Timothy Fosu-Mensah, Hans Hateboer, Wesley Hoedt, Wout Weghorst en Ruud Vormer. Laatstgenoemde meldde zich voor de vorige interlands af wegens fysieke ongemakken. 'Natuurlijk is het enigszins vreemd dat je alles speelt en dan nu je rust te willen pakken', zei Koeman daar afgelopen maand over. 'Ik heb tegen hem gezegd: "Misschien moet je soms ook een pas op de plaats maken bij je club". Maar als een speler aangeeft dat hij niet honderd procent is, selecteer ik hem niet. We zullen zien of ik hem volgende keer weer selecteer.'

Hateboer zat de vorige keer nog in de definitieve selectie, maar deze keer krijgt Kenny Tete de voorkeur. De 23-jarige rechtsback van Olympique Lyon kwam dit seizoen slechts eenmaal in actie voor zijn club.

Programma
Het Nederlands elftal speelt volgende maand de laatste twee duels in Groep 1 in Divisie A van de Nations League. Op 16 november is Frankrijk, in september met 2-1 te sterk in het Stade de France, de tegenstander in De Kuip. Op 19 november reist de equipe van Koeman af naar Gelsenkirchen, waar Duitsland wacht. Oranje heeft na twee wedstrijden drie punten dankzij de 3-0 zege van afgelopen maand op de Duitsers in Amsterdam.

De volledige selectie:

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Besiktas), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.