Wout Weghorst heeft vrijdagavond zijn vijfde Bundesliga-treffer van het seizoen gemaakt. De Nederlander ging met VfL Wolfsburg wel verrassend onderuit bij Hannover 96.

Hannover 96
2 - 1
VfL Wolfsburg

Hannover wist slechts één van zijn eerste tien Bundesliga-duels van het seizoen te winnen en begon dus met niet al te veel vertrouwen aan het duel met Wolfsburg. Bovendien hadden Die Wölfe tien dagen eerder in de DFB-Pokal al gewonnen op bezoek bij Hannover.

Vrijdag kwamen de gastheren echter beter voor de dag en in de 31ste minuut was het raak. Na goed voorbereidend werk van Ihlas Bebou scoorde Linton Maina: 1-0. Een kwartier na rust was Bebou zelf trefzeker vanaf de strafschopstip: 2-0. Wolfsburg gaf zich niet gewonnen en maakte in de 82ste minuut de aansluitingstreffer.

Na een overtreding op Maximilian Arnold ging de bal namelijk ook bij de bezoekers op de stip en Weghorst benutte de strafschop overtuigend. De Nederlander kwam zo op drie goals en één assist in zijn laatste vier duels voor Wolfsburg.

Zijn doelpunt was echter niet genoeg voor de Volkswagenclub, die zo verzuimt het linkerrijtje binnen te dringen. Hannover blijft zestiende, maar heeft de aansluiting met de ploegen daarboven weer helemaal terug.

Weghorst, die door bondscoach Ronald Koeman niet is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, staat nu op vijf doelpunten en twee assists in de Bundesliga en is daarmee met afstand de meest waardevolle speler in de Wolfsburg-selectie.