Weergaloze Neymar dirigeert Barcelona langs Las Palmas

Reacties

Barcelona heeft de druk weer bij Real Madrid gelegd door op Gran Canaria te winnen van Las Palmas: 1-4. De Catalanen zijn koploper in de Primera División, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld dan Real Madrid. 

Weergaloze Neymar dirigeert Barcelona langs Las Palmas

Barcelona speelt zijn laatste competitieduel tegen Eibar. Real Madrid gaat woensdagavond (21.00 uur) op bezoek bij Celta de Vigo en speelt volgend weekend uit tegen Málaga. De Koninklijke won zondagavond van Sevilla (4-1), waardoor beide ploegen momenteel 87 punten hebben.

Na zes minuten werd Barcelona gematst door scheidsrechter José Luis González González. Ex-Real Madrid-aanvaller Jesé was onderweg richting doelman Marc-André ter Stegen, maar de Spanjaard werd onderuit gehaald door Lucas Digne. Het was duidelijk een doorgebroken speler, maar de arbiter gaf de Franse linksback tot onvrede van het thuispubliek slechts een gele kaart.

Na 25 minuten kwam de ploeg van Luis Enrique op voorsprong na een geweldige aanval. Een hakje van Sergio Busquets op het middenvelder werd gevolgd door een schitterende steekbal met buitenkant voet van Andrés Iniesta. Luis Suárez was vervolgens niet zelfzuchtig en legde de bal af op Neymar. De Braziliaan tikte eenvoudig de openingstreffer binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De tweede Catalaanse treffer was er opnieuw een uit het boekje. Nu waren de rollen omgedraaid en gaf Neymar de assist op Suárez. De briljante steekbal van de Braziliaan werd op waarde geschat door zijn Uruguayaanse ploeggenoot. Met een lobje maakte Suárez alweer zijn 28ste seizoenstreffer. Even later had Momo nog een kans op de aansluitingstreffer, maar de middenvelder wist niet te scoren namens Las Palmas.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een uur bracht Pedro Bigas de spanning weer terug in de wedstrijd. Op aangeven van Kevin-Prince Boateng schoot de Spanjaard de aansluitingstreffer binnen. Het bleef echter niet lang spannend, want vijf minuten later scoorde Neymar op aangeven van Ivan Rakitic. Suárez deed vanuit buitenspelpositie nog een poging om de bal in te tikken, maar hij beroerde de bal niet. Even later completeerde de Braziliaanse aanvaller zijn hattrick door te scoren op aangeven van Jordi Alba.

Mocht Real nog een slippertje maken en beide ploegen op evenveel punten eindigen, dan is Barcelona kampioen op basis van onderling resultaat. Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel (1-1) en het duel in Bernabéu werd gewonnen door de Catalanen (2-3). Als de formatie van Zinedine Zidane doet wat het moet doen, dan moet Barcelona genoegen nemen met een tweede plek. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.