Barça verwacht snel te toosten op nieuw contract Messi

Reacties

De clubleiding van Barcelona is ervan overtuigd dat Lionel Messi op zeer korte termijn zijn contract zal verlengen. Over minder dan veertien maanden loopt de huidige verbintenis tussen de Catalanen en de 29-jarige superster al af.

Barça verwacht snel te toosten op nieuw contract Messi

'We zijn er bijna uit, de onderhandelingen zitten in de laatste rechte lijn', vertelde vicevoorzitter Jordi Mestre in een interview met TV3. 'Hopelijk is alles binnen enkele dagen of weken geregeld.'

De besprekingen tussen Barcelona en het kamp-Messi duren al maanden. Onder de huidige voorwaarden toucheert de Argentijn naar verluidt een jaarsalaris van 22 miljoen euro, waarmee hij zo'n drie miljoen euro minder incasseert dan Luis Suárez en Neymar, die enkele maanden geleden wel een nieuwe overeenkomst tekenden.

Spaanse clubs mogen maar een bepaald percentage van de omzet uitgeven aan salarissen. Dit maximum wordt elk jaar voorafgaand aan het seizoen vastgesteld door La Liga.

Messi was zaterdag tegen Villarreal (4-1 winst) tweemaal trefzeker, waardoor hij nu in vijf van zijn laatste zeven seizoenen meer dan vijftig goals heeft gemaakt voor de Catalanen. Sinds de jaarwisseling heeft de Argentijn al 29 treffers laten aantekenen, mimimaal vijf meer dan elke andere speler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.