Weergaloze Messi pakt tegen Mallorca draad weer op

Onder aanvoering van Lionel Messi heeft Barcelona zaterdagavond zonder zich bovenmatig in te hoeven spannen van Real Mallorca ontdaan (5-0). De Argentijn had met een zuivere hattrick een groot aandeel in de zege.

In Spanje was de laatste drie duels van Barcelona de kritiek op Messi toegenomen. Een serie van drie wedstrijden zonder treffers is immers zeldzaam voor het Argentijnse wonderkind. Zaterdag riep Messi in Camp Nou die droogte een halt toe.

Messi had dertien minuten nodig om de ban te breken. Hij benutte, in tegenstelling tot het duel met Sevilla (0-0) toen hij in diep in blessuretijd een strafschop miste, een penalty.

Na 21 minuten was Messi opnieuw trefzeker. Hij vormde het eindstation van een knappe aanval en tikte binnen. Na precies een half uur spelen realiseerde de aanvaller zijn hattrick en de vroegtijdige beslissing.

Hoewel Barcelona niet meer aandrong om de marge te vergroten, zorgde Isaac Cuenca nog voor 4-0. Twee minuten in blessuretijd bepaalde Dani Alves met een schitterende knal de eindstand op 5-0.

Door de zege is Barcelona voor even koploper. De voorsprong op Levante en Real Madrid bedraagt respectievelijk één en twee punten. Beide achtervolgers hebben nog wel een duel tegoed. Bij Mallorca viel Gianni Zuiverloon halverwege het duel in.

Voor Messi gloort overigens een nieuwe mijlpaal. Door zijn drie treffers van zaterdag heeft hij in 286 officiële duels inmiddels 199 goals voor Barcelona achter zijn naam staan. Foto: VI Images