Weergaloze goal Asensio zorgt voor vroege knock-out Barcelona

Reacties

Real Madrid heeft in de nacht van woensdag op donderdag op overtuigende wijze beslag gelegd op de Supercopa de España. De Koninklijke won in eigen huis met 2-0 van Barcelona nadat het heenduel al uitmondde in een 1-3 overwinning.

Weergaloze goal Asensio zorgt voor vroege knock-out Barcelona

In de aanloop naar alweer de derde Clásico van deze jaargang - inclusief de oefenwedstrijd in Miami - was de schorsing van Cristiano Ronaldo het belangrijkste gespreksonderwerp. De voor vijf duels bestrafte Portugees (hoofdzakelijk het gevolg van een duw richting de arbiter tijdens het eerste duel om de Super Cup) nam plaats op de tribune in Estadio Santiago Bernabéu en had al in de vierde minuut reden tot juichen. Marco Asensio opende namelijk op weergaloze wijze de score door de bal van ongeveer dertig meter in het doel van de verbouwereerde Marc-André ter Stegen te jagen.

Zondag moest Asensio bij de heenwedstrijd nog genoegen nemen met een rol als invaller, maar deze keer stond hij aan de aftrap doordat Zinedine Zidane ervoor koos om Gareth Bale en Isco rust te gunnen, zoals ook Casemiro werd gespaard. Barcelona speelde zelfs in een heel ander systeem. Trainer Ernesto Valverde had een 3-5-2-formatie uitgedokterd en slachtofferde ten opzichte van de eerste ontmoeting Aleix Vidal en Gerard Deulofeu. Andrés Iniesta ontbrak wegens een blessure.

Real Madrid heeft nu in zijn laatste 68 officiële duels gescoord, de beste reeks ooit van een team in de sterkste vijf Europese competities (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk).
Real Madrid heeft nu in zijn laatste 68 officiële duels gescoord, de beste reeks ooit van een team in de sterkste vijf Europese competities (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk).

Barcelona had in de beginfase moeite met het moordende tempo van Real Madrid, dat in de vroege treffer van Asensio en met de uitslag van het heenduel in het achterhoofd geen aanleiding zag om gas terug te nemen. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de Catalanen iets beter in de wedstrijd. Het bleef echter bij speldenprikjes die Lionel Messi en Luis Suárez uitdeelden. De dreiging van Real Madrid was een stuk concreter en nog voor rust deelde de thuisploeg een nieuwe dreun uit. Karim Benzema kwam voor Samuel Umtiti en rondde overtuigend af, in een aanval die ontstond na balverlies van Sergio Busquets.

De 1-0 van Marco Asensio:

De tweede helft verliep aan beide zijden wat rommelig. Barcelona, waar Gerard Piqué vlak na rust uitviel, bleef uiterst slordig in balbezit en ook de spelers van Real Madrid bezondigden zich aan meer foutjes. Na één zo'n moment bij de thuisploeg leek de aansluitingstreffer aanstaande, ware het niet dat Messi de bal op de onderkant van de lat prikte. Aan de andere kant was Karim Benzema met een knappe actie dicht bij de 3-0.

Hoewel Suárez nog op de paal kopte, was de slotfase aanzienlijk minder spectaculair dan die van zondag. Zo stelde Real Madrid zijn eerste nationale Super Cup sinds 2012 en de tiende in totaal veilig. Met twaalf eindzeges blijft Barcelona recordhouder.

Voor Zidane betekent het alweer zijn zevende prijs als trainer van Real Madrid, een functie die hij pas sinds begin 2016 bekleedt. Eerder won De Koninklijke onder leiding van de Fransman al de Champions League (2016, 2017), de strijd om de Europese Super Cup (2016, 2017), de Spaanse competitie (2017) en het WK voor clubteams (2016).

Real Madrid en Barcelona werken nu toe naar de start van La Liga. De Catalanen ontvangen zondag Real Betis en op dezelfde dag gaat de landskampioen op bezoek bij Deportivo La Coruña.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.