Weergaloze Di María vangt gemis Neymar met hattrick op bij PSG

Paris Saint-Germain heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coupe de France. Sochaux werd mede dankzij een hattrick van Ángel Di María met 1-4 verslagen.

Di María stond in de basis omdat Neymar ontbrak in de selectie van PSG. De Braziliaanse superster slaat dit seizoen met grote regelmaat uitwedstrijd over en deed dat dinsdagavond wederom. Hij werd niet gemist. Sterker nog, zijn vervanger groeide uit tot de absolute uitblinker.

Al na 53 seconden lag de bal in het net. Julian Draxler veroverde de bal en stuurde Kylian Mbappé de diepte in. De voorzet van het Franse wonderkind werd bij de tweede paal feilloos binnengekopt door Di María: 0-1. Florian Martin zorgde na defensief geklungel van de bezoekers in de dertiende minuut nog wel voor de 1-1, maar het bleek uitstel van executie.

Nog voor rust tikte Edinson Cavani binnen uit een voorzet van Layvin Kurzawa, die op zijn beurt fraai vrijgespeeld was door Di María. De Argentijn ging in de tweede helft rustig verder met zijn voetbalshow. Op aangeven van Marco Verratti schoot de linkspoot achteloos raak voor de 1-3.

Ook het slotakkoord kwam op naam van Di María. Hij bediende eerst Cavani op maat en nadat het schot van de Uruguayaan werd gestopt door de doelman, liep de linkeraanvaller zelf de 1-4 maar tegen de touwen. Een domper op de verder zorgeloze avond van PSG was de rode kaart voor doelman Kevin Trapp in de extra tijd, waardoor Dani Alves nog een minuut als keeper acteerde.