Weergaloze cijfers Mount, FC Utrecht thuis bijna onverslaanbaar

Reacties

Vitesse en SC Heerenveen verdedigen zaterdagavond tegen respectievelijk ADO Den Haag en FC Utrecht een voorsprong in de halve finale van de play-offs met als inzet een ticket voor de tweede voorronde van het Europa League-toernooi. In samenwerking met Opta blikt Voetbal International vooruit op beide duels.

Weergaloze cijfers Mount, FC Utrecht thuis bijna onverslaanbaar

VITESSE - ADO DEN HAAG

Aftrap: zaterdag, 18.30 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom
Laatste 5 duels Vitesse: 3 zeges, 1 gelijkspel, 1 nederlaag
Laatste 5 duels ADO Den Haag: 2 zeges, 1 gelijkspel, 2 nederlagen

Na de 2-5 van woensdag in Den Haag staat Vitesse er uitstekend voor. Met drie goals en één assist was Mason Mount op dreef in de Hofstad. Om de finale te halen zal ADO Den Haag minimaal vier keer moeten scoren in Stadion Gelredome.

• Vitesse ging in slechts één van zijn laatste negen thuisduels met ADO Den Haag onderuit. De Arnhemmers wonnen vijf duels in die reeks en drie keer mondde de ontmoeting uit in een gelijkspel. Eerder dit seizoen zegevierde Vitesse voor eigen publiek met 2-0 tegen ADO Den Haag door goals van Matt Miazga en Bryan Linssen.

Foor: 'ADO kan zich nog revancheren, maar dat laten we niet gebeuren'

• Die bewuste wedstrijd tegen ADO Den Haag was een van de zeven keer dat Vitesse in het reguliere seizoen in eigen huis de 'nul' hield. In het seizoen 2012/13 (ook zeven clean sheets in Arnhem) kreeg de ploeg dat voor het laatst voor elkaar.

Beugelsdijk baalt: '0-4 bij rust is het ergste wat je kan overkomen'

• In zijn laatste twintig officiële duels had Mount een rechtstreeks aandeel in liefst achttien treffers van Vitesse door tien keer te scoren en acht keer de assist te verzorgen.

ADO Den Haag zegevierde in slechts twee van zijn laatste tien uitwedstrijden. De andere acht wedstrijden in die serie resulteerden in vier gelijke spelen en vier verliesbeurten.

Immers: 'Het is FC Dordrecht gelukt, dus waarom ons niet?'

• Op 20 december 2015 won ADO Den Haag voor het laatst een uitwedstrijd in competitie- of play-off-verband met een marge van minimaal drie doelpunten. Destijds triomfeerde de residentieclub met 0-4 bij SC Heerenveen.

• Als ADO Den Haag nog een kansje op de finale wil maken, dan heeft het een Bjørn Johnsen in topvorm nodig. De aanvaller nam zes van de laatste tien uitdoelpunten van z'n ploeg voor zijn rekening.

FC UTRECHT - SC HEERENVEEN

Aftrap: zaterdag, 20.45 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Laatste 5 duels FC Utrecht: 1 zege, 2 gelijke spelen, 2 nederlagen
Laatste 5 duels SC Heerenveen: 3 zeges, 0 gelijke spelen, 2 nederlagen

Een ongekend spektakelstuk verzorgden FC Utrecht en SC Heerenveen woensdag. De Friezen sprintten naar een 3-0 voorsprong, maar de bezoekers rechtten de rug en kwamen terug tot 3-3. En dat terwijl Yassin Ayoub bij een stand van 3-1 van het veld was gestuurd. Via Denzel Dumfries had SC Heerenveen echter het laatste woord: 4-3.

• FC Utrecht scoorde in zijn laatste vijftien thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen in alle competities minimaal eenmaal. In totaal fabriceerde de ploeg 27 goals in die reeks. In de reguliere competitie kreeg FC Utrecht eerder dit seizoen de Friezen met 3-1 op de knieën.

• In slechts één van zijn laatste acht uitwedstrijden bij FC Utrecht noteerde SC Heerenveen een resultaat dat toereikend zou zijn om de finale te halen. Op 18 januari 2015 werd het 1-2.

FC Utrecht is de laatste maanden op dreef in De Galgenwaard. Van hun laatste dertig wedstrijden in alle competities verloren de Domstedelingen slechts één thuisduel, de 1-7 tegen PSV. Negentien keer zegevierde FC Utrecht en tien keer moest het genoegen nemen met een remise.

ADO hoopt op Dordrecht-wonder, FC Utrecht verdedigt reputatie

• Geen Eredivisie-verdediger is dit seizoen bij zoveel goals rechtstreeks betrokken geweest als Dumfries. De rechtsback van SC Heerenveen staat na zijn treffer in het heenduel op vier goals en zeven assists.

Pierie: 'We hebben het over onszelf afgeroepen'

Vier van zijn laatste acht doelpunten liet Zakaria Labyad aantekenen uit een directe vrije trap. Geen enkele andere huidige Eredivisie-speler maakte er dit seizoen zoveel.

SC Heerenveen zette geen enkele van zijn laatste acht uitduels in de Europese play-offs in winst om (twee remises en zes nederlagen). De laatste uitwedstrijd in het seizoenstoetje was de 2-1 nederlaag bij FC Utrecht van vorig seizoen.

'Labyad is iemand met fenomenale kwaliteiten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.