Nieuwe tactiek brengt ADO ruime zege in Heerenveen

Reacties

ADO Den Haag heeft met een verrassend grote zege afstand genomen van de gevarenzone. Een tactische aanpassing was SC Heerenveen te machtig (0-4).

Nieuwe tactiek brengt ADO ruime zege in Heerenveen

ADO-trainer Henk Fraser opteerde in het Abe Lenstra Stadion voor een nieuwe tactiek. De absentie van de geblesseerde clubtopscorer Mike Havenaar en het weinig gelukkige optreden van diens vervanger Giovanni Korte tegen Willem II (1-1) bracht de coach op het idee te beginnen met twee spitsen.

Het bleek een goede zet alleen de buitenspelers Edouard Duplan en Ruben Schaken voorin te posteren. SC Heerenveen wist zich onvoldoende raad met de Haagse spelers die vanaf het middenveld of uit de verdediging opkwamen. In de 21ste minuut werd dat onderstreept door de treffer van Aaron Meijers.

De linksback stoomde op en werd gevonden door Danny Bakker. Zijn directe tegenstander Luciano Slagveer was te laat, terwijl de Friese defensie ook meer oog had voor andere Haagse spelers. Meijers profiteerde dankbaar van de geboden ruimte en opende de score.

Danny Bakker schuift de 0-2 binnen.
Danny Bakker schuift de 0-2 binnen.

ADO had ook niets te vrezen van het machteloze Heerenveen, dat kort na rust weer te kijk werd gezet. Bakker kon na een steekpass door het Friese centrum opstomen en verdubbelde vervolgens de marge. Na ruim een uur was de ontlading groot bij Tom Beugelsdijk toen de centrale verdediger de 0-3 op het scorebord bracht.  

De dramatische middag voor Heerenveen kreeg in blessuretijd nog extra gestalte met de 0-4 van Kevin Jansen. Door de overwinning is ADO Den Haag geklommen naar de tiende plaats in de Eredivisie, met evenveel punten als SC Heerenveen maar betere doelcijfers. De afstand tot de rode streep is zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.