Het liep zondagmiddag eigenlijk voor geen meter bij Real Madrid, maar dan heeft De Koninklijke altijd nog Karim Benzema. Daar kwam ook Athletic Bilbao op harde wijze achter.

Real Madrid
3 - 0
Athletic de Bilbao

Zinedine Zidane ging rustig verder met rouleren bij Real Madrid. Dit keer kregen onder anderen Jesus Vallejo en Lucas Vázquez een kans in de basis, terwijl spelers als Isco, Nacho en Gareth Bale op de bank bleven. De vele wisselingen zorgen nog niet bepaald voor een geoliede Madrileense machine. Ook tegen Athletic was het spel vooral erg stroperig en weinig creatief.

Omdat ook Athletic voor rust niets liet zien, had de eerste helft net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. De tweede helft begon een stuk beter. Vallejo voorkwam een doelpunt van Iñaki Williams en in de Real Madrid-aanval die daarop volgde was het direct raak. Een uitstekende voorzet van Marco Asensio werd feilloos tegen de touwen gekopt door Benzema.

Wéér Karim Benzema dus. De Franse spits schreef de laatste zes doelpunten van Real Madrid in La Liga - als eerste speler sinds Fernando Morientes in 1999 - op zijn naam en is eigenlijk al het hele seizoen een lichtpuntje in een jaar om snel te vergeten. Benzema staat na 33 competitieduels op negentien doelpunten en maakte verdeeld over alle competities zelfs al 28 doelpunten dit seizoen.

Het doelpunt zorgde voor een korte opleving van Real Madrid, dat via Marcelo en Toni Kroos twee grote kansen kreeg op de 2-0. Daarna ging de handrem er weer op, tot ergernis van Zidane. De trainer greep dan ook hard in door Kroos en Vázquez naar de kant te halen voor Isco en Bale. Toch was de eerste echte kans die volgde na de wissels voor Athletic. Een volley van Raúl García was een prooi voor keeper Keylor Navas.

Het lukte maar niet bij Real, dat wéér een hoogstandje van Benzema nodig had om de thuiszege veilig te stellen. De spits liet eens te meer zien een weergaloze kopper te zijn door een hoekschop van Luka Modric tot doelpunt te promoveren: 2-0. Nummer twintig van het seizoen voor de spits, die bovendien met tien kopgoals de beste kopper is uit de vijf beste Europese competities. Het werd nog mooier voor Benzema, want met een fraaie stift bepaalde hij de eindstand op 3-0. Zo blijft Real Madrid in het spoor van nummer twee Atlético Madrid.