Weer trefzekere Hateboer ziet Atalanta niet weer in Lazio-val lopen

Atalanta Bergamo won ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen en weer droeg Hans Hateboer met een treffer bij aan het succes. De Oranje-international wil niet te veel vooruitkijken.

Lazio
Lazio
1 - 4
Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo zette woensdag Lazio op eigen veld aan de kant (1-4). 'We kwamen hier om te winnen en we hebben een echt excellente eerste helft gespeeld', zei Hateboer, die zelf de 0-2 voor zijn rekening nam.

Die prima eerste 45 minuten waren geen reden met een gerust hart achterover te leunen. Atalanta had ook als vorig jaar bij rust een comfortabele 3-0 voorsprong had genomen in Stadio Olimpico. Toen ging het nog mis met een 3-3 eindstand als resultaat.

'We wisten allemaal wat vorig jaar was gebeurd en hadden het er in de rust over', zei Hateboer. 'We wisten dat als ze een keer zouden scoren, ze er meer konden maken. Dit keer maakten we de vierde en maakten we de wedstrijd dood.'

Hateboer ziet het succes ook als een gevolg van dat er weinig mutaties zijn geweest. 'De ploeg is niet echt veranderd sinds afgelopen seizoen en dat zorgt ervoor dat ons vertrouwen groeit. Het is een kracht om elkaar zo goed te kennen', aldus de rechtsback. 'Maar het is nog te vroeg om aan de titel te denken.'