Wéér rood voor kaartenverzamelaar Xhaka: 'Hij leert het nooit'

Reacties

Granit Xhaka speelde donderdag een negatieve hoofdrol door tegen Liverpool opnieuw tegen een rode kaart aan te lopen. Daarmee bewees de Arsenal-middenvelder niet alleen zichzelf, maar ook manager Mikel Arteta een slechte dienst.

Wéér rood voor kaartenverzamelaar Xhaka: 'Hij leert het nooit'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 0
Arsenal
Arsenal

In de halve finale van de League Cup was het opnieuw raak voor Xhaka. De Zwitsers international kon nog voor rust inrukken, nadat hij met een wilde tackle de doorgebroken Diogo Jota had neergehaald. Voor Xhaka was het al zijn vijfde heenzending sinds zijn entree bij Arsenal in 2016. Geen speler in de Premier League werd in die periode vaker uit het veld gestuurd dan de 29-jarige middenvelder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is niet eens een jonge jongen van wie je denkt dat hij het nog wel leert. Hij is juist een van de ervaren jongens', foeterde analist Jamie Carragher bij Sky Sports. 'Voor de wedstrijden zeiden we nog dat elke manager voor Xhaka kiest. Hij heeft een goed karakter, coachende capaciteiten, hij is een goede speler. Dat heeft hij zowel bij Arsenal als bij Zwitserland laten zien. Maar vanavond was hij opnieuw aansprakelijk.'

'Xhaka doet wat Xhaka doet', vervolgde de voormalig verdediger van Liverpool. 'We kunnen praten over hoe geweldig Arsenal was, ze waren fantastisch. Maar als je op Anfield met tien man komt te staan, verlies je normaal gesproken niet alleen de wedstrijd, maar lig je ook uit het toernooi.' Dat scenario voltrok zich donderdag niet. In ondertal hield Arsenal knap stand tegen The Reds. De return wordt donderdag gespeeld in het Emirates Stadium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Puzzel
Door zijn rode kaart moet Xhaka de stadsderby met Tottenham Hotspur aan zich voorbij laten gaan. Bovendien zadelt hij Arteta op met een serieus probleem. De Spaanse oefenmeester had al een behoorlijke puzzel te leggen en zag donderdag tot overmaat van ramp Cédric Soares, Bukayo Saka en Calum Chambers geblesseerd uitvallen. 

Omdat Thomas Partey, Mohamed Elneny en Nicolas Pépé meedoen aan het toernooi om de Afrika Cup en Martin Ødegaard kampt met corona, wordt de spoeling dun. Ook Pierre-Emerick Aubameyang zou met Gabon strijden om de Afrika Cup, maar de banneling is net als Ødegaard besmet met het coronavirus. 'Ik weet het niet, het is een mogelijkheid', antwoordde Arteta op de vraag of de wedstrijd tegen Spurs überhaupt kan doorgaan. 'Dit gebeurt elke week en in elke wedstrijd. Aan onze zijde, bij de tegenstander... We proberen ons telkens voor te bereiden in de veronderstelling dat we gaan spelen. Als er onderweg iets gebeurt, dan is dat maar zo.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.