Weer geen zege voor het ADO van Kuijt, Jong Ajax klopt NAC

ADO Den Haag blijft ploeteren in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Dirk Kuijt kwam maandag niet langs Jong FC Utrecht. Jong Ajax was te sterk voor NAC Breda en Roda JC Kerkrade versloeg De Graafschap.

Jong FC Utrecht
1 - 1
ADO Den Haag

Met slechts vier punten uit de eerste zes duels was de seizoenstart van ADO Den Haag dramatisch te noemen. Het was zelfs zo erg dat een groep boze supporters zondag verhaal kwam halen bij een training van de ploeg van trainer Dirk Kuijt. Bij Jong FC Utrecht moest de tweede zege van het seizoen worden geboekt, maar in de eerste helft kwam ADO niet verder dan een aantal pogingen van afstand. Jong Utrecht, waar Daishawn Redan in de basis stond, hield vrij eenvoudig stand.

Kansen waren er wel aan beide kanten. Zo raakte Dhoraso Moreo Klas de paal en deed Redan hetzelfde aan de andere kant. In de tweede helft dwong ADO-verdediger Denzel Hall keeper Fabian de Keijzer tot een redding. Uiteindelijk was het Jong Utrecht dat halverwege de tweede helft de score opende. Derensili Sanches Fernandes, die Redan verving, verschalkte keeper Hugo Wentges: 1-0. Na een slotoffensief ging ADO alsnog met een punt naar huis. Een van richting veranderd schot van invaller Nigel Owusu betekende de 1-1 en zo ontsnapte ADO net als vrijdag tegen Jong AZ aan een nederlaag.

Jong Ajax
Jong Ajax
3 - 1
NAC Breda
NAC Breda

NAC nestelde zich in de eerste speelrondes in de subtop van de KKD en pakte vrijdag een punt bij De Graafschap. Bij Jong Ajax maakte de ploeg van trainer Robert Molenaar in de eerste helft een goede indruk. NAC kreeg veel kansen en opende na 23 minuten ook de score. Boyd Lucassen gaf de bal vanaf de rechterkant voor en spits Jort van der Sande zorgde er achter zijn standbeen langs voor dat de bal achter keeper Stan Kremers terechtkwam. Kremers ging in de beginfase van de wedstrijd al in de fout, waarna Lucassen de paal raakte en dus bijna profiteerde.

NAC zal hebben gebaald dat het bij rust niet meer had gescoord, want Jong Ajax sloeg direct na rust terug. Keeper Roy Kortsmit liet een poging van Donny Warmerdam uit een vrije trap los, waarna Kik Pierie voor 1-1 zorgde. Jong Ajax nam daarna ook de voorsprong. Gabriel Misehouy zag eerst een goal afgekeurd worden vanwege buitenspel. De middenvelder werkte de bal met zijn hak binnen, maar het juichen was van korte duur. Even later was het weer raak en telde de goal wel. Misehouy rondde knap af na een actie vanaf de linkerkant.

Een kwartier voor tijd sloeg de vlam in de pan op Sportcomplex De Toekomst. Na een overtreding liepen de spanningen hoog op en deelde scheidsrechter Jannick van der Laan twee rode kaarten uit. Sontje Hansen van Jong Ajax en Sabir Agougil van NAC moesten gaan douchen. Met tien tegen tien beslisten de Amsterdammers de wedstrijd. Invaller Giovanni zorgde voor de 3-1.

Roda JC Kerkrade
3 - 2
De Graafschap

De Graafschap blijft ploeteren. De club uit Doetinchem pakte vrijdag met pijn en moeite een punt tegen NAC, maar was op bezoek bij Roda JC totaal kansloos. De Doetinchemse lijdensweg begon bij Dylan Vente, die een counter inleidde en de defensie van de bezoekers op snelheid klopte. De spits had daarna oog voor Bryan Limbombe, die de bal aannam en scoorde. Vente kopte daarna zelfs de 2-0 tegen de touwen uit een voorzet van Lennerd Daneels en raakte daarna ook nog de lat met opnieuw een poging met het hoofd.

Na rust werd het er aanvankelijk nog erger op voor De Graafschap. Limbombe tekende uit een tegenaanval voor 3-0 en pas daarna deden de gasten iets terug. Giovanni Korte kopte de bal over keeper Moritz Nicolas heen. Verder dan de aansluitingstreffer van invaller Devin Haen kwam De Graafschap echter niet en zo leed de ploeg van Adrie Poldervaart al de vierde nederlaag van het seizoen. Roda doet het juist uitstekend en staat nu op de derde plek met veertien punten, al komen Heracles Almelo en VVV-Venlo later nog in actie.

Jong PSV
Jong PSV
3 - 1
FC Den Bosch

Enigszins verrassend was FC Den Bosch na zes wedstrijden de hekkensluiter in de KKD. De ploeg van trainer Jack de Gier verloor vier keer op rij en hoopte bij Jong AZ op herstel. Dat lukte echter niet. In de eerste helft profiteerde Jeremy Antonisse van een fout van keeper Wouter van der Steen, die een schot van Johan Bakayoko door zijn benen liet glippen en de bal tegen de paal zag gaan. Antonisse schoot uit de rebound raak. Jong PSV stelde na de 1-1 van Evangellos Patoulidis snel orde op zaken en kwam dankzij Jenson Seelt op 2-1. Nadat Bakayoko de paal had geraakt, besliste Seelt het duel met de 3-1.