Wéér een eretitel voor Cristiano Ronaldo

Reacties

Nog geen 48 uur nadat hij de Ballon d'Or (Gouden Bal) voor de derde keer had gewonnen,werd Cristiano Ronaldo opnieuw gelauwerd. De aanvaller van Real Madrid is uitgeroepen tot de beste Portugese voetballer van de voorbije honderd jaar.

Wéér een eretitel voor Cristiano Ronaldo

Ter ere van het honderdjarig bestaan van de Portugese voetbalbond (FPF), die in 1914 werd opgericht, konden de Portugezen stemmen op de in hun ogen beste voetballer van die honderd jaar. Ronaldo kwam bij de internetverkiezing nog boven grootheden als wijlen Eusébio en Luis Figo als winnaar uit de bus.

De superster van Real Madrid werd bovendien verkozen tot het Elftal van de Eeuw, dat José Mourinho als beste trainer toegewezen kreeg. Het Portugese topteam ziet er als volgt uit: Vítor Baía; João Pinto, Fernando Couto, Ricardo Carvalho, Humberto Coelho; Mário Coluna, Rui Costa, Luis Figo; Futre, Eusébio, Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo, de voorbije dagen overladen met complimenten. Real Madrid-coach Carlo Ancelotti sloot zich daarbij aan. Nu wacht een 'finale' tegen Atlético Madrid.
Cristiano Ronaldo, de voorbije dagen overladen met complimenten. Real Madrid-coach Carlo Ancelotti sloot zich daarbij aan. Nu wacht een 'finale' tegen Atlético Madrid.

Met de zoveelste eretitel in zijn achterzak zal Ronaldo donderdagavond aantreden voor de return om de Copa del Rey tegen stadgenoot en rivaal Atlético Madrid. In de achtste finale moet De Koninklijke een 2-0 nederlaag zien goed te maken. Voorafgaand aan het bekerduel, waarvan de winnaar in de kwartfinale zo goed als zeker Barcelona zal treffen, zal Ronaldo zijn Gouden Bal aan het publiek in het Bernabéu tonen.

Vierde Gouden Bal
In aanloop naar het beladen bekertreffen kreeg Ronaldo ook al volop lof van zijn trainer, Carlo Ancelotti. 'Individuele prijzen zijn zijn drijfveer', weet de Italiaan. 'Vanaf de wedstrijd tegen Atlético zal hij aan zijn vierde Gouden Bal gaan denken.'

Ancelotti looft bovendien de tegenstander. 'We moeten een achterstand goedmaken en hebben daar vertrouwen in. Maar zwaar wordt het wel. We spelen tegen een zeer goed georganiseerd en verdedigend team, de beste ploeg van Europa wat dat betreft. Bovendien is het een derby en dat is altijd belangrijk voor de fans. Atlético heeft niet voor niets La Liga gewonnen en de Champions League-finale gehaald. Heel Europa weet dat Atlético een van de beste ploegen is', aldus de succescoach, die uitgerekend ten koste van Atlético La Décima (de tiende Champions League/Europa Cup I-zege) veroverde eind vorig seizoen.

De Italiaan kent de sentimenten die spelen bij de Madrileense derby. Toch roept hij zijn spelers op 'agressief voor de dag te komen'. En voegde daaraan toe: 'Agressief in de goede zin van het woord. In het voetbal krijgt dat woord snel een negatieve lading, maar ik wil er alleen maar mee zeggen dat we de duels moeten gaan winnen en de bal moeten terugwinnen zodra we die kwijt zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.