Weer averij Lyon na treffer Memphis en bizarre rode kaart Marcelo

Olympique Lyon heeft de slechte vorm in de competitie een vervolg gegeven met een gelijkspel tegen Angers: 3-3. Memphis Depay was trefzeker namens de bezoekers, maar Lyon gaf de overwinning uiteindelijk uit handen na een bizarre rode kaart van ex-PSV'er Marcelo.

Bij Olympique Lyon was er weer een basisplaats voor Depay. De buitenspeler was donderdagavond nog invaller in het Europa League-duel met Atalanta Bergamo (1-1). Kenny Tete stond doordeweeks wel in de basis, maar zat tegen Angers op de bank. Bertrand Traoré kon in allebei de wedstrijden rekenen op een plek bij de eerste elf. Het is geen geheim dat trainer Bruno Génésio graag rouleert bij de Ligue 1-club.

De laatste overwinning van Lyon dateert alweer van 10 september, destijds werd er namelijk in de competitie gewonnen van Guingamp (2-1). Hierna volgde een gelijkspel tegen Apollon Limassol (1-1), een nederlaag tegen Paris Saint-Germain (2-0) en gelijke spelen tegen Dijon (3-3) en Atalanta Bergamo (1-1).

Op bezoek bij Angers kwam Lyon al na vijf minuten op voorsprong. Mariano Díaz schoot een lage voorzet van Rafael binnen. De man van de assist was na een half uur de schlemiel door een bal met een sliding in zijn eigen doel te werken: 1-1

Nog voor de pauze liep Lyon uit naar een 1-3 voorsprong. Eerst kopte Mouctar Diakhaby een corner binnen, waarna het de beurt was aan Depay. De buitenspeler, die is opgenomen in de selectie voor de cruciale interlands van Oranje tegen Wit-Rusland en Zweden, tikte vlak voor de pauze een rebound binnen: 1-3.

Na de rust zorgde ex-PSV'er Marcelo onbedoeld voor een ommekeer in de wedstrijd. De stopper kreeg een gele kaart, waarna hij per ongeluk de kaart uit de hand van arbiter Mikael Lesage tikte. De scheidsrechter beoordeelde het als een bewuste actie, waarna Marcelo met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

Twintig minuten na het opmerkelijke voorval stond er alweer een gelijke stand op het scorebord. De doelpunten van Angers kwamen van Karl Toko Ekambi en Ismaël Traoré. Lyon kent tot dusver een moeizame start in de Ligue 1, de achterstand op koploper PSG bedraagt al negen punten.