Wederom grote ophef rond extreemrechtse Zozulya in Spanje

Reacties

De wedstrijd tussen Rayo Vallecano en Albacete werd zondag gestaakt naar aanleiding van aanhoudende spreekkoren richting Roman Zozulya. De fans van Vallecano lieten eens te meer blijken dat de spits vanwege zijn politieke voorkeuren wordt uitgekotst door de club.

Wederom grote ophef rond extreemrechtse Zozulya in Spanje
© Pro Shots

Vallecano nam Zozulya medio 2017 op huurbasis over van Real Betis. Vrijwel direct kwamen de fans van de club, die te boek staan als links-activistisch, in opstand. De Oekraïner heeft er in het verleden geen geheim van gemaakt aanhanger te zijn van de Oekraïense organisatie Right Sector en dat schoot bij de fans volledig in het verkeerde keelgat. Zozulya werd een nazi genoemd en werd bedreigd.

Uiteindelijk besloot Rayo Vallecano de huurdeal te verscheuren om zo de veiligheid van de spits te kunnen waarborgen. Inmiddels komt de dertigjarige aanvaller uit voor Albacete, waarmee hij zondag terugkeerde bij Vallecano. Daar was men Zozulya duidelijk nog niet vergeten. In tranen zocht hij na het rustsignaal de kleedkamer op, waarna de scheidsrechter besloot te staken.

Rayo Vallecano schaamt zich diep voor een deel van zijn aanhang, laat het weten in een persbericht. 'Dit was een zeer trieste avond voor Rayo en voetbal in het algemeen. Wij distantiëren ons van het gedrag van een deel van onze fans. Voetbal hoort mensen bij elkaar te brengen, in plaats van uit elkaar te drijven. Wat er vandaag is gebeurd, zou nooit meer mogen gebeuren. Of wij als club gestraft moeten worden? Wij hebben alles gedaan wat in onze macht lag. Wij zijn ook een slachtoffer.'

Het is nu aan de Spaanse voetbalbond om te bepalen wat er met de tweede helft van de wedstrijd moet gebeuren. Rayo heeft al voorgesteld om de tweede helft achter gesloten deuren af te werken, maar daar gingen de andere partijen niet mee akkoord. De kans is groot dat de club een fikse straf opgelegd krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Zozulia
Meer over R. Zozulia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.