Zozulya en Real Betis uit elkaar na pijnlijke transfersoap

Reacties

De omstreden Roman Zozulya en Real Betis zijn vrijdag per direct uit elkaar gegaan. Rond de Oekraïner ontstond begin 2017 een ware soap, toen Zozulya van een verhuur aan Rayo Vallecano afzag na heftige protestacties van supportsgroeperingen.

Zozulya en Real Betis uit elkaar na pijnlijke transfersoap

Zozulya is aanhanger van de Oekraïense organisatie Right Sector, een extreemrechtse nationalistische paramilitaire organisatie. In het verleden poseerde de middenvelder diverse malen met kleding en spandoeken van deze organisatie, wat fans van Rayo Vallecano niet accepteerden. De spits werd onder meer uitgemaakt voor nazi, waarna Real Betis en de speler zelf besloten om een streep te zetten door de transfer.

Een ander bizar aspect van het verhaal is dat de transfer naar Rayo Vallecano wel verwerkt werd door de Spaanse voetbalbond, waardoor Zozulya bij de onverwachte terugkeer naar Real Betis tot aan het nieuwe seizoen geen enkele wedstrijd meer mocht spelen voor de club. Na een periode van ruim zes maanden zonder officieel duel namen de Spanjaarden met een klein statement afscheid van de Oekraïner. 'De club bedankt je voor je inzet en wenst je veel geluk in je toekomst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.