Rayo geeft weggejaagde Zozulya kans om terug te keren

Reacties

De bizarre soap rond Roman Zozulya heeft er een nieuw hoofdstuk bijgekregen. Rayo Vallecano heeft de naar Real Betis teruggekeerde Oekraïense aanvaller aangeboden het seizoen toch nog af te maken in Madrid. Hij heeft tot maandag de tijd om te beslissen.

Rayo geeft weggejaagde Zozulya kans om terug te keren

Zozulya besloot deze week vanwege zijn eigen veiligheid een transfer op huurbasis naar Rayo Vallecano te annuleren omdat supportsgroeperingen van de Segunda División-club grote moeite hebben met zijn extreemrechtse sympathieën. Daardoor zou hij normaal gesproken niet meer in actie komen, aangezien zijn transfer naar de Segunda División-club gewoon is verwerkt en hij aldus te boek staat als speler van Rayo Vallecano.

De Madrileense club heeft Zozulya nu laten weten dat hij het seizoen alsnog mag afmaken in Vallecas. Daarmee gaat de clubleiding voorbij aan de protesten van de fans. Een deel van de als links-activistische bekende staande aanhang duldde de 27-jarige spits niet. Hij is aanhanger van de Oekraïense organisatie Right Sector, een extreemrechtse nationalistische paramilitaire organisatie. In het verleden poseerde de middenvelder diverse malen met kleding en spandoeken van deze organisatie.

Toen bekend werd dat Rayo de speler van Real Betis wilde huren, maakten fans hun bezwaar al kenbaar. De training van woensdag stond in het teken van protesten tegen de international. 'Vallecas is geen plek voor nazi's, wegwezen', was op een spandoek te lezen. De spelers van Real Betis veroordeelden het 'lynchen' van Zozulya. Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse liga, heeft aangekondigd mogelijk juridische stappen te nemen tegen enkele Rayo-fans.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.