Watford wint strijd om voormalig Ajax-target Richarlison

Reacties

Ajax vist definitief achter het net in de jacht op Richarlison. Waar de Amsterdammers aanvankelijk de beste papieren leken te hebben, heeft Watford de komst van de Braziliaanse aanvaller bevestigd. Fluminense ontvangt volgens Engelse media circa twaalf miljoen euro. De belofte tekent voor vijf jaar en heeft een werkvergunning binnen.

Watford wint strijd om voormalig Ajax-target Richarlison

In de Braziliaanse pers heeft Renato Velasco, een van de belangenbehartigers van Richarlison, aangegeven waarom de Braziliaanse aanvaller uiteindelijk naar Watford in plaats van Ajax is vertrokken.

Ajax bood minder dan Watford: 10,5 miljoen euro met een bonus van 1,5 miljoen euro (als hij 65 procent van de duels zou spelen). Bovendien is de deal met Watford ook voor Fluminense gunstiger omdat de Braziliaanse club tien procent van de volgende transfer van Richarlison krijgt. De Braziliaan zal in Engeland tevens meer aan salaris verdienen dan bij Ajax mogelijk was.

Bovendien stipte Velasco het belang van een Portugese trainer en de Braziliaanse goalie Heurelho Gomes aan. Zo zou Richarlison beter kunnen wennen. Hij verklapt tevens dat Ajax al in januari geïnteresseerd was en dat ook Palmeiras en Internazionale belangstelling toonden.

Ook namen van clubs als Chelsea, Manchester United en AC Milan circuleerden, maar het is dus Watford dat er vandoor gaat Richarlison. Voor The Hornets is de Braziliaanse jeugdinternational een absolute topaankoop. De Nigeriaanse aanvaller Isaac Success is met vijftien miljoen euro de duurste aankoop in de clubhistorie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.