Ajax gaat met Richarlison verder op Zuid-Amerikaanse toer

Reacties

Richarlison de Andrade moet op zeer korte termijn de nieuwe aanvallende versterking van Ajax worden. De Amsterdammers hopen nog voor het weekend met Fluminense de deal rond te maken en de twintigjarige Braziliaan in te lijven.

Ajax gaat met Richarlison verder op Zuid-Amerikaanse toer

Richarlison, die bij Fluminense nog een verbintenis heeft tot medio 2020, staat al een jaar op de radar van Ajax. Scouts van de Amsterdammers raakten onder de indruk van de veelzijdige aanvaller, die tweebenig is en op alle drie posities voorin uit de voeten kan.

Afgelopen winter trok Ajax met David Neres al een Braziliaan aan, waarbij ook de naam van Richarlison veelvuldig ter sprake kwam. Zijn komst destijds was nog niet te realiseren, maar dat is momenteel anders. Volgens Braziliaanse media hangt er aan het talent een prijskaartje van twaalf miljoen euro. De onderhandelingen zijn momenteel in afrondende fase. Als de laatste plooien worden gladgestreken, hoopt Ajax hem op korte termijn te presenteren.

Met Richarlison gaat Ajax verder op de ingeslagen weg op de transfermarkt. Vorig jaar kwamen in de zomer de Colombianen Davinson Sánchez en Mateo Cassierra over uit Zuid-Amerika, terwijl eind januari David Neres vanuit Brazilië de overstap maakte naar Amsterdam.

Behalve een extra buitenspeler zet Ajax deze transferzomer nog in op twee defensieve versterkingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.