Water staat Hearts nu al aan de lippen: helft salaris inleveren of vertrekken

Reacties

Heart of Midlothian heeft de stafleden en spelers gevraagd om de helft van het salaris in te leveren vanwege de financiële impact van de coronacrisis. Degenen die weigeren, krijgen het verzoek de club te verlaten.

Water staat Hearts nu al aan de lippen: helft salaris inleveren of vertrekken
© Pro Shots

Volgens eigenaar Ann Budge is dit nodig omdat de club het nu al moeilijk heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. 'We willen zoveel mogelijk banen beschermen', meldt de club in een verklaring. De voorgestelde maatregel geldt voor alle clubmedewerkers en heeft een vastgestelde ondergrens.

'De Schotse FA heeft alles voorlopig opgeschort en het meest waarschijnlijke is dat het voetbal op z'n vroegst in juli of begin augustus wordt hervat. Als we niet onmiddellijk actie ondernemen, is de inkomstenderving niet op te vangen. We moeten als club deze storm overleven en we hopen erop dat we snel in kalmer vaarwater belanden.'

Veel meer dan clubs uit de Engelse Premier League zijn de Schotse clubs afhankelijk van de recette, een bron die tijdelijk is opgedroogd.

Medewerkers die het verzoek naast zich neerleggen, krijgen de kans om de club te verlaten. Het is de bedoeling dat de nieuwe salarisstructuur in april ingaat.

Met 23 punten na dertig speelrondes is Heart of Midlothian de rodelantaarndrager in de Schotse Premier League.

Hoe is de situatie bij clubs onderin de Keuken Kampioen Divisie?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.