Wat is jouw mooiste herinnering aan Johan Cruijff?

Reacties

Waar hij ook kwam en in welk shirt hij ook speelde: betoveren deed Johan Cruijff altijd en overal. Wat is jouw mooiste herinnering aan de legendarische Nummer 14?

Wat is jouw mooiste herinnering aan Johan Cruijff?

Is het een van Cruijffs doelpunten voor het Nederlands elftal op het WK van 1974, zoals de 2-0 tegen Brazilië of 1-0 tegen Argentinië?

Namens Ajax tekende El Salvador ook voor een aantal legendarische goals, zoals die tegen FC Den Haag in 1972. Hij sneed vanaf links naar binnen en krulde de bal vervolgens op fenomenale wijze over doelman Ton Thie. En wat te denken van zijn 'magische' stift tijdens Ajax - Haarlem van 1981? De Cruijff-Olsen-penalty uit 1982 ging ook de geschiedenisboeken in. En in Barcelona zullen ze zijn acrobatische goal in het seizoen 1973/74 tegen Atlético Madrid nooit meer vergeten. In het seizoen 1983/84 maakte het Ajax-icoon zich geliefd in Rotterdam, door Feyenoord naar de titel te leiden.

Na het beëindigen van zijn carrière groeide Cruijff uit tot legendarische trainer. Nadat hij tussen 1985 en 1988 drie prijzen had vergaard als coach van Ajax stapte hij over naar Barcelona. Daar smeedde hij een team dat de geschiedenisboeken in ging als een van de beste ploegen aller tijden. Het Dream Team won vier landstitels, een Europa Cup I, een Europa Cup II en vijf andere prijzen.

Wat is jouw mooiste herinnering aan de grootste voetballer die Nederland ooit gehad heeft? Een van zijn sportieve hoogtepunten, of een persoonlijke ervaring? Login met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.