Ware transformatie bij Roda JC: 'Hier bewust voor gekozen'

Reacties

De selectie van Roda JC Kerkrade heeft razendsnel een metamorfose ondergaan. Een elftal versterkingen kwam deze zomer al naar de Limburgse club, die zo een fundament voor de langere termijn wil leggen.

Ware transformatie bij Roda JC: 'Hier bewust voor gekozen'

Afgelopen winter was Roda óók al het drukst, toen met zeven nieuwe spelers. Destijds verrichtte de club – op uitdrukkelijk verzoek van trainer Darije Kalezic – koortsachtig reparatiewerk. Veel huurlingen, korte contracten. Het beoogde doel, handhaving, werd bereikt. De meeste spelers zijn inmiddels vertrokken, evenals de met de leiding gebrouilleerde Kalezic.

Roda hoopt nu, onder de nieuwe trainer Yannis Anastasiou, wel aan de langere termijn te werken. Alleen rechtsback Martin Milec (Standard Luik) en middenvelder Abdul Ajagun (Panathinaikos, de vorige club van Anastasiou) zijn gehuurd. Maar vergeleken bij veel andere clubs is Roda al aardig op sterkte voor het nieuwe seizoen.

'We hebben er bewust voor gekozen de selectie vroeg rond te hebben, zodat de trainer de tijd heeft om een team te smeden', zegt Ton Caanen, die na een roerig eerste seizoen als technisch directeur de club in rustiger vaarwater hoopt te krijgen. 'Uiteindelijk mogen we zeker niet klagen. Niet alleen zijn we op bepaalde posities sterker dan vorig seizoen, als groep zijn we ook completer.'

Caanen moest winkelen met een bescheiden budget. De club is sinds vorig seizoen in handen van Frits Schrouff, maar de loempiamagnaat speelde geen rol bij de zomerse versterkingen. 'Wij kleuren volledig binnen de lijntjes en hebben alles binnen onze eigen begroting gedaan', aldus Caanen. 'Frits Schrouff heeft Roda gezond gemaakt, aan ons is het nu om de club ook rendabel te maken. Een van de achterliggende doelstellingen is dat spelers zich zullen ontwikkelen en we ze met winst kunnen doorverkopen, iets wat deze zomer niet het geval is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.