Slagvaardig Roda haalt ook Nigeriaanse middenvelder

Reacties

De selectie van Roda JC krijgt verder vorm met het vastleggen van aanvallende middenvelder Abdul Ajagun (23). De Nigeriaan wordt voor een jaar gehuurd van Panathinaikos, de vorige werkgever van Roda-trainer Yannis Anastasiou.

Slagvaardig Roda haalt ook Nigeriaanse middenvelder

De teller van Ajagun bij de Griekse club staat op 58 wedstrijden, waarin hij veertien keer tot scoren kwam. Op 6 november 2014 tekende hij voor de openingstreffer tijdens een met 2-3 verloren Europa League-wedstrijd tegen PSV.

Sinds het vertrek van Anastasiou vorig jaar november vertroebelden zijn perspectieven. Het afgelopen seizoen maakte hij het seizoen op huurbasis af bij  Levadiakos in de hoogste afdeling, nu kiest hij voor een tijdelijke overgang naar de Limburgse Eredivisionist.

Ajagun heeft een aardige staat van dienst opgebouwd als jeugdinternational: hij was aanvoerder van de Nigeriaanse ploegen tot zeventien en twintig jaar. In 2013 was hij tweemaal trefzeker tijdens het WK Onder-20 in Turkije. De aanvallende middenvelder, volgens de technische afdeling van de Kerkradenaren iemand die spelinzicht combineert met scorend vermogen, zat bij de Nigeriaanse selectie voor de Olympische Spelen. Dat toernooi in Brazilië laat hij schieten ten faveure van Roda JC. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.