Roda JC strikt Cypriotisch international Mytides

Reacties

Roda JC Kerkrade verwacht de komst van Nestoras Mytides (25) dinsdag af te kunnen ronden. Als alle formaliteiten geregeld zijn, tekent de spits van het Cypriotische elftal voor twee jaar met een optie op een derde seizoen.

Roda JC strikt Cypriotisch international Mytides

Hij is een goede bekende van technisch directeur Ton Caanen, die hem in 2010 als trainer van AEK Larnaca liet debuteren in het betaald voetbal. 'Je kon toen al zien dat hij kwaliteit in huis had', zegt Caanen over de 21-voudig international.

'Hij miste alleen nog ervaring. Sindsdien heeft hij bij Larnaca altijd gespeeld, op een korte afwezigheid wegens familieredenen na, en is hij uitgegroeid tot eerste keus in de nationale ploeg. Nestoras is een enorme professional, iemand die al langer de stap naar  het buitenland wilde zetten. Ook bij onze trainer Yannis Anastasiou stond hij op het lijstje.'

Volgens Caanen heeft Mytides andere kwaliteiten dan de eerder aangetrokken spits Dani Schahin. 'Nestoras is meer een jongen die met zijn snelheid goed kan anticiperen op ballen in de diepte.' Vorige week versterkte Roda de voorhoede al met de rechtsbenige buitenspeler David Boysen (25). Hij komt over van het Deense Brondby IF en tekende eveneens voor twee jaar met een optie op nog een seizoen.

Roda oriënteert zich op nog een aanwinst voor de vleugels. De eerder gepolste Jody Lukoki is momenteel geen optie. De Kerkraadse club hoopt op korte termijn de selectie ook nog aan te vullen met een doelman, die de concurrentiestrijd moet aangaan met Benjamin van Leer. Caanen: 'Dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling van Benjamin, we hebben het ook zo met zijn kamp afgestemd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.