Wangedrag Everton-fan met kind leidt tot levenslang stadionverbod

Reacties

Everton heeft de fan die donderdagavond tijdens het Europa League-duel met Olympique Lyon keeper Anthony Lopes aanviel een stadionverbod voor het leven opgelegd. Dit meldt de club in een officieel statement.

Wangedrag Everton-fan met kind leidt tot levenslang stadionverbod

Lyon won op Goodison Park uiteindelijk met 1-2. Tijdens de wedstrijd ontstond een flink opstootje nabij de tribunes. Tijdens het duw- en trekwerk besloot een fan, die met zijn kind in zijn armen liep, zich te roeren in het geweld. De man attaqueerde de speler van Lyon, wat goed op videobeelden is te zien.

Naar aanleiding van die beelden heeft Everton de supporter een forse sanctie opgelegd. De club stelt op de clubwebsite dat 'het individu' is geïdentificeerd en er actie tegen hem wordt genomen. De fan krijgt een stadionverbod voor het leven en er wordt aangifte gedaan bij de politie in Liverpool.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Reactie Lopes
Lopes reageerde na afloop van de wedstrijd koeltjes op het incident. 'Ik denk niet dat het onderdeel is van de atmosfeer in het Engelse voetbal', citeert The Guardian de Portugese goalie. 'Het gebeurde en dat is het voor mij. Naar mijn mening maakte het opstootje de fans wakker en vonden ze het mooi.'

Het verlies van Everton tegen Lyon was de zesde nederlaag in twaalf duels voor hoofdtrainer Ronald Koeman. De Nederlander staat onder druk, al wordt de manager intern in staat geacht om het tij te keren.

'Ronald Koeman wordt hier in staat geacht Everton uit de crisis te loodsen'

Bekijk de samenvatting van Everton - Olympique Lyon:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.