Koeman: 'Nijhuis frustreerde spelers'

Ronald Koeman was niet blij met het optreden van landgenoot Bas Nijhuis, donderdag tijdens het Europa League-duel van Everton met Olympique Lyon.

'Hij deed niks aan het theater', sprak Koeman na afloop van het duel dat de Fransen met 2-1 wonnen en waardoor hij zelf als manager van Everton dieper in de problemen is geraakt. 'Als je ziet hoe vaak die Fekir al voor rust naar de grond gaat en blijft liggen: weer een fysio het veld in. Zo ging dat maar door, de scheidsrechter liet dat allemaal toe.'

Later ontaardde de wedstrijd toen Ashley Williams Anthony Lopes, de keeper van Lyon tegen de reclameborden, duwde. Zelfs supporters, die op Goodison Park dicht op het veld zitten, mengden zich ertussen. Uiteindelijk kreeg Williams geel van Nijhuis, net zoals Bertrand Traoré, die zich ermee ging bemoeien.

'Zoiets is niet goed te praten', vond Koeman, 'maar die actie kwam voort uit de frustratie dat spelers ook niet meer wisten waar ze aan toe waren. Ik vind dat niet goed, maar tegelijk kan ik het wel begrijpen.'

Nijhuis trok uiteindelijk vijf minuten extra speeltijd bij, waarin Everton probeerde de gelijkmaker te forceren. Ook dat snapt Koeman niet. 'Zes wissels is al drie minuten. Dat opstootje, hoe lang heeft dat geduurd? Twee minuten? Dan zit je al op vijf en dan wordt al het theater van Fekir niet meegerekend. Na afloop heb ik er wat van gezegd tegen de officials, maar ach, toe maar: momenteel zit alles tegen.'