Walker eerlijk: 'Natuurlijk deden die woorden van Guardiola me pijn'

Reacties

Manchester City-verdediger Kyle Walker heeft dinsdag op de persconferentie vooruitgeblikt op de return tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League. De ervaren rechtsback ging ook in op de uitspraken van zijn manager Pep Guardiola.

Walker eerlijk: 'Natuurlijk deden die woorden van Guardiola me pijn'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Walker is al zes jaar een vaste waarde in de Manchester City-defensie en heeft bijna 250 officiële wedstrijden voor de club achter zijn naam. Dit seizoen is Guardiola echter gaan sleutelen aan de invulling van zijn achterhoede en dat ging ten koste van de Engelsman. 

De Spaanse tacticus legde in april uit dat Walker in zijn ogen niet in staat is om aan de binnenkant te spelen, zoals John Stones of Rico Lewis. 'Daar heb je bepaalde eigenschappen voor nodig. Kyle zal altijd een rol in ons team hebben, op zijn zestigste zal hij nog de snelste zijn. Maar hier is hij niet toe in staat.'

Op bezoek bij Real Madrid stond Walker wél gewoon weer in de basis. Dinsdag werd hij geconfronteerd met de uitspraken van Guardiola. 'Soms gaat het om persoonlijke inzichten. In het voetbal ben je het niet altijd met elkaar eens. Maar wat hij voor mijn carrière en voor de club Manchester City heeft gedaan de afgelopen zes jaar, is geweldig', benadrukt Walker.

'Maar of het pijn deed? Natuurlijk deed het me pijn. Ik zou liegen, als ik zou zeggen van niet. Natuurlijk was dat het geval, maar dan moet je gewoon terug naar de basis. Je gaat terug naar de reden waarom hij je naar deze club heeft gehaald. En dan moet je zijn ongelijk bewijzen. Ik denk dat ik dat de afgelopen wedstrijden heb gedaan. Ik ben zo professioneel mogelijk gebleven.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.