Wales wordt te laat wakker: Bale redt punt tegen de Verenigde Staten

Reacties

Wales heeft een zwaarbevochten punt overgehouden aan zijn eerste WK-wedstrijd in 64 jaar. De Verenigde Staten dacht maandag aan een doelpunt van Timothy Weah genoeg te hebben voor een krappe zege, maar Gareth Bale zorgde tien minuten voor tijd voor de verdiende gelijkmaker (1-1).

Wales wordt te laat wakker: Bale redt punt tegen de Verenigde Staten
© Pro Shots
Verenigde Staten
Verenigde Staten
1 - 1
Wales
Wales

Voor het eerst sinds 1958 is Wales erbij op het WK en dat wilden de supporters weten ook. De eindronde in Qatar is de kroon op de carrière van aanvoerder Bale, die net als oudgediende Aaron Ramsey in de basis startte. De Amerikanen, met onder anderen voormalig Ajacied Sergiño Dest in de gelederen, namen meteen het initiatief.

Dat leidde bijna tot een vroege openingstreffer, maar Wayne Hennessey kwam tot twee keer toe met de schrik vrij. Eerst belandde een onbedoelde kopbal van verdediger Joe Rodon op de borst van de ervaren doelman, vervolgens knikte Josh Sargent op de buitenkant van de paal. Tien minuten voor rust kwam Team USA alsnog op voorsprong. Christian Pulisic zette Weah vrij voor het doel en de aanvaller van Lille maakte geen fout (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wales mocht van geluk spreken dat de VS niet verder kwam dan het doelpunt van Weah, de zoon van voormalig wereldvoetballer van het jaar (en huidig president van Liberia) George Weah. De ploeg van Rob Page probeerde het wel, maar kwam er maar niet aan te pas. Met de komst van de kopsterke Kieffer Moore voor Daniel James hoopte de bondscoach na de pauze voor meer stootkracht te zorgen.

Wales leeft op
Dat plan leek te werken, want Wales toonde in ieder geval meer spirit en kroop steeds verder uit zijn schulp. Dat leverde halverwege de tweede helft een dubbele kans op. Doelman Matt Turner voorkwam met een knappe save dat Ben Davies de gelijkmaker binnen knikte, maar tastte mis bij de daaropvolgende corner. Tot zijn opluchting verdween de inzet van invaller Kieffer Moore over het doel.

De Amerikaanse sluitpost, normaal gesproken reservedoelman bij Arsenal, moest tien minuten voor tijd alsnog buigen. Scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim wees naar de stip na een overtreding van Walker Zimmerman op Bale, die zelf plaatsnam achter de bal. De sterspeler schoot onberispelijk raak en zorgde daarmee voor een enorme ontlading bij de Welshmen (1-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wales rook bloed en ging op jacht naar meer, maar kwam uiteindelijk niet verder dan het doelpunt van Bale. Invaller Brennan Johnson was met een schot in de handen van Turner nog het dichtst bij de 1-2. Door de puntendeling delen de Verenigde Staten en Wales de tweede plaats in Groep B. Koploper is Engeland, dat eerder op maandag met 6-2 won van Iran.

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.