Walcott en Engeland denderen over Kroaten heen

Engeland had wat recht te zetten, zo vertelde aanvoerder John Terry over het bezoek aan Kroatië. Met duidelijke cijfers namen de Engelsen revanche in Kroatië, waar het gastland nog nooit had verloren: 1-4.

Walcott en Engeland denderen over Kroaten heen

Theo Walcott was de uitblinker. De razendsnelle aanvaller was een plaag voor de Kroatische defensie en maakte drie van de vier Engelse goals. Wayne Rooney tekende voor het andere Engelse doelpunt.

Na een half uur zette Walcott Engeland op 0-1. De negentienjarige kreeg de bal voor zijn voeten, nadat Danijel Pranjic de bal had geprobeerd te ruimen, maar de rug van Robert Kovac had geraakt. Laag en hard schoot Walcott de bal binnen.

Vlak na rust was Kovac opnieuw de schlemiel. In een luchtduel raakte hij Joe Cole met een elleboog tegen het hoofd. De Engelsman verdween met een bloedende hoofdwond van het veld, de Kroaat met een rode kaart.

Engeland buitte het overwicht perfect uit. In de 59ste minuut vond Wayne Rooney de vrijstaande Walcott, die opnieuw laag de bal in het doel schoot. En vier minuten later legde de opgekomen Jermaine Jenas de bal klaar voor Rooney, die vanaf vijf meter doel trof.

Via Mario Mandzukic kwam Kroatië nog terug tot 1-3, maar na een nieuwe assist van Rooney, was het wederom Walcott die beheerst scoorde: 1-4.

Na twee duels heeft de ploeg van coach Fabio Capello zes punten, Kroatië heeft er drie. In dezelfde poule, Groep 6, heeft ook Oekraïne zes punten vergaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen