Wake up-call voor Wiegman: imposante reeks ten einde

Reacties

Sarina Wiegman heeft dinsdagavond haar eerste nederlaag als bondscoach van de Engelse vrouwen geleden. Australië was in een oefenduel te sterk voor de regerend Europees kampioen.

Wake up-call voor Wiegman: imposante reeks ten einde
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 2
Australië
Australië

Engeland maakte vorige week donderdag nog indruk door Brazilië na penalty's te verslaan in de strijd om de Finalissima. De vrouwen van Wiegman verlengden hun ongeslagen reeks zo tot dertig duels, maar aan die indrukwekkende serie kwam in Brentford een einde. Door doelpunten van Chelsea-aanvaller Sam Kerr en verdediger Charlotte Grant won Australië met 0-2.

De BBC spreekt drie maanden voor de start van het WK van een wake up-call. Wiegman raakt niet in paniek van de nederlaag. 'Het was leuk geweest om nog steeds ongeslagen te zijn, maar soms verlies je wel eens een wedstrijd. Natuurlijk voelt het niet goed. Dit was een belangrijke les tegen een fysiek sterk en goed georganiseerd Australië. Maar ik maak me geen zorgen, dat doe ik niet zo snel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vrouwen WK

Stand Groepsfase Groep D Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
3
0
0
8-1
+7
9
2
Denemarken
3
2
0
1
3-1
+2
6
3
China
3
1
0
2
2-7
-5
3
4
Haïti
3
0
0
3
0-4
-4
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland Vrouwen
Meer over Engeland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.