Wake-up call voor Duitsland: 'Niet zo goed als we denken'

Reacties

Toni Kroos denkt dat de 0-1 nederlaag van Duitsland tegen Brazilië in een oefeninterland als een wake-up call moet fungeren. Volgens de middenvelder is er nog zeer veel progressie mogelijk bij Die Mannschaft.

Wake-up call voor Duitsland: 'Niet zo goed als we denken'

'Als je kijkt naar het team, dan overheerst duidelijk het negatieve. We hebben vandaag wel gezien dat we nog niet zo goed zijn als sommigen bij ons denken', sprak de middenvelder na de interland in Berlijn voor de camera van de Duitse televisiezender ZDF.

Een verzachtende omstandigheid voor de regerend wereldkampioen, die 1.358 dagen vóór het oefenduel de Brazilianen op het WK op een 1-7 nederlaag had getrakteerd, was dat vaste krachten als Mesut Özil, Thomas Müller en Manuel Neuer ontbraken. 'Een aantal spelers had vandaag de kans om zich te bewijzen, maar dat hebben ze niet gedaan', aldus een kritische Kroos. 'Het was goed te zien dat er iets aan ontbrak. We hebben nog veel zaken die beter kunnen.'

Bondscoach Joachim Löw legde eveneens de vinger op de zere plek. 'Iedere speler bij ons kan beter. We maakten veel kleine fouten en kwamen nooit echt in het ritme. Daar heb ik me aan geërgerd.'

In de groepsfase van het WK stuit Duitsland achtereenvolgens op Mexico (17 juni in Moskou), Zweden (23 juni in Sochi) en Zuid-Korea (27 juni in Kazan). Die Mannschaft is gewaarschuwd: de laatste drie Europese wereldkampioenen strandden bij hun titelverdediging al in de eerste ronde: Frankrijk (2002), Italië (2010) en Spanje (2014).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.