Brazilië verzacht de pijn van Duitse WK-vernedering

Reacties

Voor Brazilië was winnen van Duitsland ontzettend belangrijk en de ploeg van Tite heeft dinsdagavond met een 0-1 zege gekregen wat het graag wilde. Gabriel Jesus maakte in het oefenduel tussen de grootmachten de enige goal.

Brazilië verzacht de pijn van Duitse WK-vernedering

Het was duidelijk welke ploeg het meest gemotiveerd was voor het treffen in Berlijn. Joachim Löw liet Duitsland beginnen met een B-team, terwijl Brazilië met een sterk elftal op jacht ging naar sportieve revanche voor de historische afslachting op het WK van 2014. Brazilië verloor toen in de halve finale van het eindtoernooi met liefst 1-7 van de latere wereldkampioen Duitsland.

Deze vernedering heeft een flink litteken achtergelaten bij Brazilië en dinsdag kon de pijn iets verzacht worden. De ploeg van Tite was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en Jesus kreeg de eerste goede kans, toen hij na uitstekend voetenwerk over schoot. Niet veel later was het alsnog raak voor de spits van Manchester City. De Duitse doelman Kevin Trapp kon de harde kopbal van Jesus, uit een voorzet van Willian, niet uit zijn doel houden.

Brazilië verdiende deze voorsprong en ging in de tweede helft op zoek naar meer. Duitsland werd in eigen huis naar achteren gedrukt en Willian, Paulinho en Philippe Coutinho zorgden in het eerste kwartier na rust voor gevaar. Trapp liet zich echter niet passeren en daardoor bleef de achterstand van Duitsland minimaal. Even later zorgde een misverstand tussen Trapp en zijn defensie bijna voor een tweede goal van Jesus, maar zijn kopbal ging rakelings naast.

In blessuretijd kon het daardoor nog bijna gelijk worden. Julian Draxler kreeg in de absolute slotfase de beste kans van Duitsland, maar Alisson Becker redde de overwinning voor Brazilië. De historische nederlaag van vier jaar geleden is daarmee natuurlijk niet direct vergeten, maar voor de Braziliaanse voetbalfans zal deze oefenzege toch erg veel waarde hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.