Wachten op een kans: geduldige Ünüvar breekt record bij Jong Ajax

Naci Ünüvar heeft zijn sterke seizoen maandagavond bekroond met een nieuw record in dienst van Jong Ajax. De middenvelder annex aanvaller scoorde tweemaal tegen VVV-Venlo en leverde een assist, waardoor hij in totaal bij liefst 28 doelpunten betrokken is dit seizoen. Nooit eerder kwam een speler van Jong Ajax tot zulke cijfers in de Eerste Divisie. Het blijft echter wachten op een Eredivisie-debuut.

Jong Ajax
Jong Ajax
6 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

In totaal is Ünüvar dit seizoen bij zo'n 35 procent van de doelpunten van Jong Ajax betrokken, de Zaandammer staat al jarenlang in de schijnwerpers als een van de grootste talenten in de opleiding van Ajax. Het leidde tot een debuut in de hoofdmacht, geheel historisch correct scoorde Ünüvar tijdens zijn eerste minuten voor Ajax 1. Tijdens het bekerduel met Spakenburg (7-0, 22 januari 2020) maakte hij vanaf de stip de laatste treffer van de wedstrijd.

Dit seizoen speelde Ünüvar mee in twee bekerwedstrijden, maar tot eerste minuten in de Eredivisie kwam het nog niet. 'Naci is op de goede weg, maar nog niet op de weg dat hij het verschil voor ons kan maken', stelde hoofdtrainer Erik ten Hag een maand geleden over de positie van de creatieveling. Met dit nieuwe record klopt Ünüvar andermaal op de deur van het eerste elftal.

De laatste speler van Jong Ajax die zo vaak betrokken was bij doelpunten in één seizoen, was spits Mateo Cassierra in het seizoen 2017/18. Met achttien doelpunten en negen assists was de inmiddels vertrokken Colombiaan een belangrijke spil in de eindzege van de beloften. Jong Ajax werd in 2018 als eerste beloftenteam ooit gekroond tot kampioen van de Eerste Divisie.