Ünüvar schrijft historie bij onvergetelijk debuut

Naci Ünüvar heeft woensdag een onvergetelijk debuut beleefd in het eerste van Ajax. De middenvelder verzorgde vanaf de penaltystip de 7-0 in het KNVB-bekerduel met de amateurs van Spakenburg.

Ünüvar, die de strafschop ook zelf had versierd, maakte in de 75ste minuut als invaller zijn opwachting en had een minuut of tien nodig om voor het eerst te scoren in het eerste.

De in Zaandam geboren Ünüvar kwam al enkele keren uit voor Jong Ajax. Vorig jaar behoorde de middenvelder tot de selectie van Oranje op het WK Onder-17.

Ünüvar is met zijn zestien jaar en 223 dagen de jongste debutant ooit die scoort voor Ajax. De jongste doelpuntenmaker voor de Amsterdammers is nog steeds Ryan Gravenberch, die zestien jaar en 133 dagen oud was toen hij scoorde tegen HVV Te Werve in september 2018, eveneens in een bekerduel.