'Waarom zou Feyenoord geen kampioen kunnen worden?'

Waar Feyenoord-trainer Ronald Koeman de voorbije maanden vooral voorzichtigheid predikte, durft hij nu serieus aan een titel te denken. Gezien het programma van de Rotterdammers en de achterstand van drie en twee punten op respectievelijk PSV en Ajax doet zijn ploeg volop mee in de race om het kampioenschap, meent hij.

'Waarom zou Feyenoord geen kampioen kunnen worden?'

'We missen wat ervaring ten opzichte van PSV en Ajax, maar anders zou ik niet weten waarom Feyenoord geen kampioen kan worden', uit Koeman zich in De Telegraaf minder voorzichtig dan voorheen. 'We gaan voor het maximale en dan heeft het geen zin je te verstoppen.'

'Vorige week tegen PSV moesten we winnen en door de eerdere overwinningen van PSV en Ajax op VVV-Venlo en FC Twente moesten we tegen NEC opnieuw winnen', blikt Koeman terug op de 3-0 zege in Nijmegen.

'De ploeg levert twee keer een goede prestatie en bezwijkt niet onder de druk. Heel knap vind ik dat.''We gaan ook steeds beter voetballen. We moeten erin geloven, zeker omdat onze concurrenten elkaar nog tegenkomen', aldus de voormalig coach van PSV en Ajax over de titelrace.

Dat bij een eerste plaats een ander soort druk komt kijken, deert Koeman niet. 'Hoe eerder we bovenaan staan, hoe beter. Vervolgens moeten ze maar laten zien hoe ze overal mee omgaan. Toch fantastisch voor de ervaring en de ontwikkeling van die jonkies. Aan het einde van de rit zien we wel waar het allemaal eindigt.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen