Overtuigend Feyenoord blijft in titelrace na zege op NEC

Feyenoord heeft in de strijd om het landskampioenschap gelijke tred gehouden met PSV en Ajax. Waar de twee titelconcurrenten zaterdag tegen VVV-Venlo en FC Twente geen fout maakten, won Feyenoord overtuigend op bezoek bij NEC. Mede door twee goals van Jean-Paul Boëtius (foto) werd het 0-3.

Overtuigend Feyenoord blijft in titelrace na zege op NEC

Waar Feyenoord zich twee weken geleden in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (3-2 verlies) nog liet overrompelen en al gauw met 2-0 achter stond, waren de Rotterdammers vanaf het eerste fluitsignaal nu een stuk scherper. Want hoewel ook NEC aandrong, konden de Nijmegenaren in de persoon van Victor Pálsson slechts één keer het doel van Erwin Mulder onder vuur nemen.

Waar het schot van Pálsson venijn miste, scoorde Feyenoord wel uit de eerste de beste kans. Jean-Paul Boëtius liep uit de rug van Daan Bovenberg en werd door Tonny Vilhena bediend met een pass op maat. Vervolgens schoot Boëtius de bal beheerst in de verre hoek langs NEC-doelman Gábor Babos. Feyenoord bleef daarna domineren en kansen creëren, maar Lex Immers schoot eerst naast en vervolgens op de handen van Babos.

NEC kwam er voetballend nauwelijks aan te pas, maar werd bij standaardsituaties wél gevaarlijk. Waar Feyenoord al luttele treffers tegen kreeg bij dode spelmomenten, is NEC juist een van de teams die vaak scoort uit spelhervattingen. Bovenberg kon tot twee keer toe koppen. Waar Mulder bij de eerste poging nog ingreep, stond hij bij de tweede toe te kijken hoe de bal op de paal eindigde. De concentratie was duidelijk even weg bij Feyenoord, want kort daarna liet Daryl Janmaat zich op de achterlijn aftroeven door Ryan Koolwijk. Erik Falkenburg liet echter na de gelijkmaker binnen te tikken en mikte te hoog. Vlak voor rust was het aan de andere kant van het veld wel raak. Na een passje van Immers leverde Ruben Schaken een prima voorzet af, die door de volledig vrijgelaten Graziano Pellè (foto boven) achter Babos werd gekopt.

Na rust probeerde Pastoor met het inbrengen van Søren Rieks voor Leroy George en Ruud Boymans voor Melvin Platje nog een inhaalrace in te zetten, maar omdat Falkenburg uit een uitstekende voorzet van Nick van der Velden een grote kopkans niet benutte en Van der Velden recht in de handen van Mulder schoot, hield Feyenoord voor het eerst sinds 25 november weer de nul in een uitduel.

Dat Feyenoord er uiteindelijk nog 0-3 van maakte, kwam niet als een verrassing. Eerder had Babos een schot van Pellè maar ternauwernood uit de kruising geranseld en zag Jordy Clasie zijn poging van afstand op de paal belanden. Uiteindelijk was het wel raak toen Boëtius op aangeven van Pellè ongehinderd mocht aanleggen en van net buiten het zestienmetergebied zijn tweede van de middag maakte.

Feyenoord klimt door de overwinning in Nijmegen op de ranglijst weer over Vitesse heen, dat door de 2-0 overwinning van vrijdag op FC Utrecht tijdelijk derde stond. De achterstand op koploper PSV is drie punten, Ajax heeft één punt voorsprong. NEC blijft met 36 punten zevende, maar kan ADO Den Haag later vanmiddag zien naderen tot op één punt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen