De Goffert mooi podium voor schutters Pellè en Platje

In de aanloop naar de 25ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan NEC en Feyenoord tegenover elkaar in het Goffert Stadion.

De Goffert mooi podium voor schutters Pellè en Platje

NEC - FEYENOORD

NEC won dit seizoen pas vier van zijn twaalf thuiswedstrijden (W4, G5, V3).

NEC verloor twee weken geleden thuis verrassend met 2-1 van VVV-Venlo. Daarvóór bleven de Nijmegenaren in zes opeenvolgende thuisduels ongeslagen. Opvallend genoeg leverden de vijf duels dáárvoor weer geen zeges op.

Feyenoord hield slechts één keer de nul in zijn laatste elf competitieduels buiten De Kuip. Dat gebeurde op bezoek bij AZ (0-2).

In de overige tien duels van die reeks incasseerden de Rotterdammers liefst 21 doelpunten, waarvan zeven in de laatste drie uitwedstrijden.

NEC-aanvaller Melvin Platje was dit seizoen in 24 competitieduels goed voor negen doelpunten (in 24 duels) en is bezig aan zijn meest productieve jaargang ooit in de Eredivisie.

Graziano Pellè maakte vier doelpunten in zijn laatste vier competitiewedstrijden. Deze competitie staat de teller voor hem op achttien goals in twintig duels.

Pellè maakte zijn eerste treffers namens Feyenoord in de heenwedstrijd tegen NEC. De Italiaanse aanvaller trof in de 5-1 zege twee keer doel.

Pellè was tot dusverre vooral op schot in thuisduels. Slechts vijf van zijn achttien doelpunten vielen buiten De Kuip.

Feyenoord bleef in 26 van zijn 36 Eredivisieduels in Nijmegen ongeslagen (W21, G5, V10).

Gemiddeld leveren duels tussen NEC en Feyenoord in Nijmegen bijna drie goals per duel op (106 treffers in 36 duels, een moyenne van 2,94). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden, tenzij anders vermeld.

Samenstelling: Jasper Steppé & Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's