Waarom Modric in Kroatië een celstraf riskeert

Reacties

Luka Modric is in de problemen gekomen bij de strafzaak tegen Zdravko Mamic, de voormalige directeur van Dinamo Zagreb. De 31-jarige spelmaker van Real Madrid wordt verdacht van meineed, zo heeft de Kroatische justitie bekendgemaakt.

Waarom Modric in Kroatië een celstraf riskeert

De transfer van Modric in 2008 naar Tottenham Hotspur is een van de onderwerpen van gesprek bij de rechtszaak tegen de van fraude verdachte Mamic. Door een bepaling in het contract bij Dinamo Zagreb zou de 96-voudig international vijftig procent van de transfersom (die in totaal zo'n 21 miljoen bedroeg) hebben ontvangen, waarna hij volgens een eerder gemaakte afspraak een groot deel van dat bedrag (8,8 miljoen euro) betaalde aan Mamic. 

De verklaring van Modric over die kwestie roept nu vraagtekens op. In de rechtszaal stelde de Real Madrid-ster op 13 juni dat hij het bewuste deel van het contract in juli 2004 heeft ondertekend. De aanklager heeft daar grote twijfels bij. Modric zou in 2015 tegen onderzoekers hebben gezegd dat hij de bijlage pas ondertekende toen hij al bij Tottenham Hotspur speelde, na 1 juli 2008.

De uitleg die Modric onlangs gaf, zou in het voordeel spreken van zijn voormalige directeur van de topclub uit Kroatië. Mocht de captain daadwerkelijk schuldig worden bevonden bij het onderzoek naar meineed dat inmiddels gestart is, dan riskeert hij een celstraf, variërend tussen zes maanden en vijf jaar. Modric heeft in het openbaar nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.