Waarom Laporta weigerde om zijn handje op te houden bij Barcelona

Reacties

Joan Laporta is ervan overtuigd dat hij de juiste beslissingen heeft genomen in zijn pogingen om Barcelona uit de financiële problemen te helpen én sportief verder te helpen. Volgens de voorzitter had hij in de zomer maar twee keuzes, waarvan er één in zijn ogen zeer onwenselijk was.

Waarom Laporta weigerde om zijn handje op te houden bij Barcelona
© Pro Shots

Barcelona kampt met torenhoge schulden en moest zich daardoor in ingewikkelde bochten wringen om toch nog wat te kunnen doen op de transfermarkt. De Spaanse club stond een kwart van de televisierechten voor de komende 25 jaar af en verkocht 49 procent van de aandelen in Barça Studios. Daardoor konden bijvoorbeeld Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé gekocht worden.

Er is kritiek op de handelwijze van Barcelona, die volgens PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi onmogelijk legaal kan zijn. Laporta haalt daar zijn schouders over op en staat volledig achter de beslissingen die hij heeft genomen.

'Vanwege de erfenis uit het verleden hadden we helaas maar twee keuzes: of bepaalde delen van de club verkopen, of mensen om geld vragen', zei Laporta vrijdag op een supportersbijeenkomst. 'In een tijd van een pandemie en economische moeilijkheden wilden ik en mijn collega's dat laatste niet doen. We moesten dus overgaan tot verkoop, om ons te kunnen herstellen.'

Volgens Laporta heeft Barcelona waar voor zijn geld gekregen: 'Iedereen kan gerust zijn, want in een tijd van maximale moeilijkheden hebben we tegen een zeer goede prijs verkocht', meende de voorzitter. 'En dit zonder de resultatenrekening voor de komende jaren al te veel te beschadigen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.