Waarom is Frankrijk in de mode? 'Veel jongens zijn via Raiola binnengekomen'

Reacties

Het aantal Nederlanders in de Ligue 1 neemt met het jaar toe. Stijn Spierings en Branco van den Boomen, zelf actief op het tweede niveau met het op promotie jagende Toulouse, hebben er wel een verklaring voor.

Waarom is Frankrijk in de mode? 'Veel jongens zijn via Raiola binnengekomen'
© Pro Shots

Spierings en Van den Boomen kozen vorig seizoen voor het Franse avontuur. Sindsdien zijn er meer Nederlandse spelers in Frankrijk beland. Afgelopen zomer streken er met Georginio Wijnaldum, Calvin Stengs, Myron Boadu, Justin Kluivert, Javairô Dilrosun, Pablo Rosario, Marco Bizot, Azor Matusiwa, Philippe Sandler en Mitchell van Bergen tien nieuwe Nederlanders neer in de Ligue 1, terwijl Sven Botman en Xavi Simons er al speelden.

'Het is een beetje een trend geworden, hè', is ook Van den Boomen opgevallen. ‘Veel jongens zijn via Mino Raiola binnengekomen natuurlijk. Ik denk niet dat het helemaal toevallig was. Nederlandse spelers zijn tactisch en technisch geschoold. En toch zie je dat een aantal moet wennen en nog niet wekelijks minuten maakt.'

Spierings ziet nog een andere reden. 'Het is qua afstand goed te doen, niet te ver en toch een topcompetitie. En het leven is goed en het betaalt goed. Je hebt hier echt mooie clubs. Ik kan niet wachten om ertegen te spelen', aldus de middenvelder van Toulouse, dat aan kop gaat in de Ligue 2.

Lees op VI PRO het hele interview met Spierings en Van den Boomen, die in Frankrijk hun (voetbal)geluk hebben gevonden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.