Waarom het EK-duel met Jong Duitsland voor Teze zéér pikant kan worden

Reacties

Het duel met Jong Duitsland van zaterdagavond is cruciaal voor Jong Oranje. Voor verdediger Jordan Teze (21) wordt het daarnaast mogelijk een bijzonder pikant weerzien met een oude bekende.

Waarom het EK-duel met Jong Duitsland voor Teze zéér pikant kan worden
© Pro Shots
Duitsland O21
Duitsland O21
1 - 1
Nederland O21
Nederland O21

Het was een behoorlijke rel, zo'n tweeënhalf jaar geleden. Tijdens de interland tegen Duitsland Onder-20 spuugde PSV-verdediger Teze richting Salih Özcan, aanvoerder van de tegenstander. Het voorval tijdens de 1-1 remise werd in de Duitse pers breed uitgemeten (zie onderaan). Uiteraard werd direct de vergelijking getrokken met Frank Rijkaard, die op het WK 1990 spuugde naar tegenstander Rudi Völler.

Teze maakte daarna direct zijn excuses en leek weg te komen met een waarschuwing, aangezien bondscoach Bert Konterman (nu trainer van PEC Zwolle) hem niet uit de selectie wilde zetten. KNVB-directeur Eric Gudde greep echter in. 'Dit is ongeveer het laagste wat je als sportman kunt doen bij een tegenstander. Een ongelooflijk slecht voorbeeld. Dat tolereren we niet, dus is hij uit de selectie verwijderd. Hoe lang hij geschorst blijft, bepalen we nog nader.'

We zijn inmiddels meer dan twee jaar verder, en aangekomen op de dag dat Jong Oranje en Jong Duitsland elkaar in Hongarije treffen op het EK Onder-21. En wat wil het geval? Teze en Özcan mogen allebei hopen op speeltijd in dat duel en staan dus mogelijk voor een opmerkelijke reünie. Vanuit het Duitse kamp ging bondscoach Stefan Kuntz kort in op het incident, wat blijkbaar nog wel speelt. 'Het beste antwoord zou zijn als we ons kwalificeren voor de finaleronde met een overwinning.'

Of de twee elkaar ook daadwerkelijk binnen de lijnen gaan treffen, is de vraag. Teze speelde in de openingswedstrijd (1-1 tegen Roemenië) centraal achterin, maar mogelijk maakt Sven Botman zijn rentree. Özcan fungeerde tijdens de 3-0 overwinning van Duitsland tegen Hongarije op zijn beurt als invaller. Hoe dan ook: het wordt een bijzondere ontmoeting.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.