Bild spreekt schande van gedrag Oranje-jeugdinternational Teze

Reacties

De interland tussen Nederland Onder-20 en de leeftijdsgenoten uit Duitsland is geëindigd met een opstootje, met in het middelpunt Jordan Teze. Volgens Bild heeft de negentienjarige PSV-verdediger daarbij gespuugd naar Duitsland-aanvoerder Salih Özcan.

Bild spreekt schande van gedrag Oranje-jeugdinternational Teze

Op beelden van Eurosport is duidelijk te zien dat de twee elkaar na het laatste fluitsignaal in Meppen (1-1) eerst treffen in het strafschopgebied en dat Teze vervolgens Özcan achterna loopt, waarna hij gespuugd zou hebben volgens de Duitse lezing. Zie hieronder het screenshot van Bild.

Vervolgens sloeg de vlam in de pan en wezen verschillende Duitse spelers de arbitrage op de vermeende actie van Teze. Waarom de PSV-verdediger Özcan opnieuw opzocht, is onduidelijk. Vanuit de Nederlandse jeugdploeg is nog niet gereageerd.

Bild maakte direct een vergelijking met het beruchte incident waarbij Frank Rijkaard richting Rudi Völler spuugde op het WK van 1990. Het opstootje komt op een pikant moment: de A-elftallen van Nederland en Duitsland staan zaterdag in Amsterdam tegenover elkaar in het kader van de Nations League.

Sierhuis
In de wedstrijd was Özcan de schlemiel bij de Duitsers door in de slotfase een strafschop te missen. Florian Baak had in de eerste helft al de score geopend voor het thuisland en Kaj Sierhuis was vervolgens trefzeker geweest voor Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.