KNVB-directie grijpt in en straft Teze alsnog na spuugincident

Reacties

Jordan Teze is op last van de KNVB-directie per direct uit de selectie van Oranje Onder-20 verwijderd. De negentienjarige verdediger van PSV wordt daarmee alsnog gestraft voor het spugen naar een tegenstander in de wedstrijd tegen Duitsland van vrijdag (1-1).

KNVB-directie grijpt in en straft Teze alsnog na spuugincident

Teze spuugde tijdens de wedstrijd naar tegenstander Salih Özcan. Het incident werd breed uitgemeten door Bild. De boulevardkrant trok al de vergelijking met de achtste finale tussen beide landen op het WK 1990, toen Frank Rijkaard met rood van het veld moest na zijn fluim aan het adres van Rudi Völler.

Bondscoach Bert Konterman keurde het incident af, maar was niet van plan om Teze te straffen. Directeur Eric Gudde denkt daar anders over. 'Dit is ongeveer het laagste wat je als sportman kunt doen bij een tegenstander. Een ongelooflijk slecht voorbeeld. Dat tolereren we niet, dus is hij uit de selectie verwijderd', aldus Gudde op de KNVB-website.

Teze mist de wedstrijd tegen Polen van komende dinsdag. 'Hoe lang hij geschorst blijft, bepalen we nog nader.' Konterman maakte eerder op de dag al wel zijn excuses aan de Duitsers namens Teze en de KNVB. 'Goed dat dat gebeurde, maar het was voor zo'n lage actie onvoldoende', zegt Gudde. 'Hier past onmiddellijk straf.'

Inmiddels heeft Teze via Instagram zijn excuses gemaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.