Waarom Frank de Boer bedankte voor functie binnen RvC van Ajax

Reacties

Frank de Boer heeft vorig jaar bedankt voor een tijdelijke functie binnen de Raad van Commissarissen bij Ajax. De voormalig bondscoach dacht daarbij vooral met zijn schoonzoon mee.

Waarom Frank de Boer bedankte voor functie binnen RvC van Ajax
© Pro Shots

Een van de dochters van De Boer is samen met Joey Kooij, die scheidsrechter is in de Eredivisie. Wanneer De Boer aan de slag zou gaan voor de RvC van Ajax, zou Kooij geen wedstrijden van de Amsterdammers meer mogen fluiten. De Boer besloot daarom er van af te zien, zo vertelde hij vrijdagavond bij RTV Noord-Holland.

Het zou voor De Boer gaan om een tijdelijke functie, als vervanger van Danny Blind, die momenteel assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal is. Blind pakt na het WK zijn oude takenpakket bij Ajax weer op. 'Ik heb navraag gedaan bij de KNVB, of het schadelijk kon zijn voor de carrière van mijn schoonzoon', vertelde De Boer. 'Er is toen gezegd dat Joey dan geen wedstrijden van Ajax meer zou fluiten. Dus toen heb ik het niet gedaan.'

De Boer had bij een ander bericht vanuit Zeist vermoedelijk wel toegehapt. 'De kans is groot dat ik het dan wel gedaan had, omdat het maar voor een bepaalde periode was. Maar ik heb het dus niet gedaan omdat ik de carrière van Joey niet in de weg wilde staan', aldus De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.