Waarom de VAR de handsbal van PSV'er Benítez niet mocht beoordelen

Reacties

Fortuna Sittard dacht PSV zondag voor de tweede keer te verrassen. Na de openingstreffer van Paul Gladon leek Iñigo Córdoba voor het volgende Limburgse feestje te zorgen, maar daar zette scheidsrechter Jochem Kamphuis een streep door.

Waarom de VAR de handsbal van PSV'er Benítez niet mocht beoordelen
© Screenshot ESPN
PSV
PSV
2 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Daar kwam met name Walter Benítez goed weg. De Argentijnse doelman nam een ingooi van ploeggenoot Patrick van Aanholt aan met zijn hand. Vervolgens schoot hij de bal tegen de uitgestoken arm van Córdoba, die vervolgens scoorde. Kamphuis stak zijn hand omhoog en keurde het doelpunt van de Spaanse spits af vanwege hands.

Kamphuis was echter ontgaan dat ook Benítez hands had gemaakt. De arbiter verontschuldigde zich meteen bij de spelers van Fortuna, die meteen verhaal kwamen halen. De VAR van dienst, Martin van den Kerkhof, mocht niet ingrijpen. Dat komt omdat er geen sprake was van een mogelijke penalty. Was de handsbal van Benítez bestraft, dan zou Fortuna een indirecte vrije trap hebben gekregen.

Niet veel later kwam PSV op gelijke hoogte door een doelpunt van Luuk de Jong. Dat was ook de ruststand in het Philips Stadion.

Volg de wedstrijd in VI Live

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.